Acasă Stirile zilei ”Salvați viața mamei mele!” strigă fiica Iuliei Timosenko

”Salvați viața mamei mele!” strigă fiica Iuliei Timosenko

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fiica fostului premier ucrainean Iulia Timosenko, Evghenia Timosenko, s-a adresat cancelarului german Angela Merkel cu apelul „Salvați viața mamei mele înainte de a fi prea târziu!”.

Apelul are o nuanță de disperare și subliniază fondul politic al demersului său, arătând că „Soarta mamei mele este acuma tot una cu soarta țării mele. Dacă ea moare, moare democratia”.

Evghenia Timosenko cere sprijinul părții germane, pentru a fi internată și tratată într-un spital din Germania. Ea atenționează că mama ei este suferindă, iar închisoarea nu-i asigură asistența medicală necesară.

Guido Westerwelle, ministrul de Externe german, a fost șocat de cele aflate, cu cât apelul disperat al Evgheniei arată că Iulia Timosenko a fost maltratată în detenție.

Menite să vină în sprijinul celor afirmate, presa publică și imagini foto, din care rezultă vizibile leziuni corporale.

În prezent nu se știe ce măsuri concrete pot lua autoritațile germane, dat fiind că guvernul de la Kiev s-a arătat până acum inflexibil la toate demersurile ce au fost făcute din partea Instituțiilor Europene.

Este posibilă totuși o măsură extremă, prin boicotarea de către Europa a campionatului european de fotbal, ce ar urma să aibă loc în Ucraina, în vara aceasta, apreciază presa.

Andreea Mușatescu