Acasă World Salariile celor mai influenți oameni ai lumii. Vezi cine e lider de...

Salariile celor mai influenți oameni ai lumii. Vezi cine e lider de top!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Criza i-a determinat pe cativa lideri ai tarilor dezvoltate din Europa, in pricipal, sa-si reduca salariul. O masura de auteritate menita sa dea exemplu de sacrificiu popoarelor ale caror destine le conduc, conform finantistii.ro.

François Hollande, noul presedinte al Frantei, a anuntat deja ca isi va reduce salariul cu 30%, masura valabila si pentru ministrii cabinetului de la Paris. Salariul noului locatar de la Elysee va fi de 13.532 de euro pe luna. Predecesorul sau, Nicholas Sarkozy, isi crescuse salariul la inceputul mandatului cu 170%, de la 7.000 de euro, la 19.300 euro lunar.

Mario Monti, premierul Italiei si ministru de finante, care ii succede in functie lui Silvio Berlusconi, a renuntat definitiv la salariu in semn de solidaritate cu compatriotii sai asupra carora apasa masurile din planul de austeritate.

Carolos Papoulias, presedintele Greciei, a decis, pe fondul masurilor de austeritate luate de executivul de la Atena, sa renunte la salariul sau anual de 370.993 de euro (aproximativ 30.000 de euro lunar).

Enda Kenny, premierul Irlandei, si-a redus salariul de la 25.800 de euro lunar, cat avea predecesorul sau, Bertie Ahern, la 14.000 de euro pe luna.

David Cameron, seful executivului de la Londra, a decis o reducere a salariului sau cu 5%, masura aplicata, de altfel, intregului guvern. El are un salariu de 170.000 de euro pe an (aproximativ 14.000 euro lunar), in timp ce predecesorul sau, Gordon Brown, castiga 23.000 de euro lunar.

Angela Merkel, Cancelar al Germaniei, are un salariu de 16.000 de euro pe luna. Cam putin, ar spune unii, avand in vedere ca Germania este singura tara din Europa a carei economie este in continuare pe crestere.

Mariano Rajoy, premierul Sapniei, a preluat conducerea executivului la decembrie 2011, cand tara sa afla deja intr-o criza fara precedent, asa ca salariul sau este pe masura situatiei – 78.000 de euro pe an (6.500 de euro lunar).

Elio di Rupo, noul sef al Guvernului belgian, a anuntat initial ca va reduce salariul ministrilor, dar si al sau, numai ca in final a optat pentru o crestere cu 10%, astfel ca remuneratia sa este acum de 248.000 de euro pe an (20.600 euro pe luna).

Barack Obama, presedintele Statelor Unite are un salariu de 400.000 de dolari pe an (24.000 euro lunar).

Lee Hsien Long este liderul cel mai bine platit. Premierul Republicii Singapore castiga 1,3 milioane de euro pe an, salariul sau fiind (potrivit legii) echivalentul Produsului Intern Brut pe cap de locuitor inmultit cu 40