Acasă Timp liber Auto Modelul de serie Trabant 2012 este gata de lansare! Vezi galerie foto...

Modelul de serie Trabant 2012 este gata de lansare! Vezi galerie foto si video!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania germana Herpa, detinatoarea drepturilor de utilizare a marcii Trabant, va lansa conceptul electric al masinii sub modelul de serie Trabant 2012.

Noua versiune a clasicului model german pastreaza ideea angulara de design a vechii generatii, din care au fost produse nu mai putin de trei milioane de exemplare intre 1957 si 1991. Totusi, modelul final nu va fi unul cu design retro.

„Noul Trabi va fi o masina plina de stil care va avea in spate istoria modelului. Va fi electric deoarece acesta este ultimul trend in industrie”, declara pentru Automotive News Daniel Stegler, purtatorul de cuvant al companiei care readuce Trabantul in prim-plan.

 


Noul model va dispune de un panou solar amplasat pe plafon care va reincarca bateria, va avea o autonomie totala de circa 250 de kilometri si va cantari in jur de o tona. Pentru a putea realiza „dedesubturile” electrice ale masinii, Herpa s-a aliat in producerea noului model cu IAV Automotive Engineering, o companie berlineza specializata in productia de sisteme electrice complexe. Un alt partener important al companiei este IndiKar, firma al carei domeniu de activitate este reprezentat de dezvoltarea prototipurilor.

Compania Herpa este originara din Zwickau, orasul in care a luat nastere Trabantul. Herpa detine drepturile de utilizare comerciala a denumirii, care au fost cumparate in 2007.