Acasă Stirile zilei Social S-au implinit 37 de ani de la cel mai PUTERNIC cutremur din...

S-au implinit 37 de ani de la cel mai PUTERNIC cutremur din istoria moderna a Romaniei! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

S-au implinit 37 de ani de la cel mai puternic cutremur din istoria moderna a Romaniei. Pe 4 martie 1977, la ora 21.22, un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, lovea Romania, lasand in urma 1.600 de morti si zeci de mii de raniti.

Seismul cu epicentrul in Vrancea s-a resimtit din sud-estul tarii si pana in Bulgaria, Capitala fiind printre orasele cele mai afectate, in timp ce Zimnicea a fost, efectiv, ras de pe fata pamantului.

La operatiunile de salvare au participat peste 30.000 de pompieri si militari, cel mai mare numar de salvatori care au actionat simultan vreodata in Romania. timp de cateva zile.

Printre cei care au murit pe 4 martie 1977 au fost Toma Caragiu, unul dintre cei mai mari actori ai scenei romanesti, care in acea seara fatidica iesise pe scara blocului ca sa isi conduca un bun prieten, pe regizorul de televiziune Alexandru Bocanet. Ambii au fost prinsi si ucisi sub daramaturi, la fel ca si cantareata de muzica usoara Doina Badea, supranumita Edith Piaf a Romaniei.

Sursa: jurnalul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos