Acasă World PUTIN sparge tacerea si arunca cu noroi in guvernul de la Kiev

PUTIN sparge tacerea si arunca cu noroi in guvernul de la Kiev

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele rus Vladimir Putin a tinut o conferinta de presa dedicata evenimentelor din Ucraina. In una dintre declaratiile sale acesta a anuntat ca nu va trimite alte trupe pe teritoriul Crimeei. „Acest lucru nu este necesar” – a spus seful statului rus.

Putin a declarat ca va tirmite trupe in tara vecina doar „in ultima instanta”, in cazul in care cetatenii vor avea nevoie de protectie. El a subliniat ca legitimitatea unui astfel de demers este data de cererea lui Viktor Ianukovici, care este in prezent presedinte al Ucrainei.

Presedintele rus a numit evenimentele de la Kiev din februarie 2014, in urma carora Ianukovici a fugit din tara, drept lovitura de stat si confiscarea armata a puterii. El a precizat ca nu intelege de ce opozitia ucraineana a trebuit sa ajunga atat de departe. Potrivit lui Putin, Ianukovici a facut concesii opozitiei, fiind de acord cu alegeri prezidentiale anticipate si reforma constitutionala. In acelasi timp, a precizat Putin, Ianukovici nu avea nicio sansa sa fie reales.

Presedintele rus spune ca nu recunoaste legitimitatea conducerii actuale a Ucrainei. Potrivit lui, Ianukovici a fost izgonit de la putere, iar opozitia a incalcat procedura stabilita prin acordul semnat in prezenta ministrilor UE. Din punct de vedere strict juridic, presedintele legitim al tarii ramane Ianukovici, spune Putin.

Una dintre cauzele revolutiei de la Kiev este coruptia generalizata din Ucraina, este convins Putin. El sustine ca noua conducere a Ucrainei, pe care el a refuzat s-o recunoasca drept legitima, a numit in functii de conducere oligarhi ucraineni. El a atras atentia in mod special asupra sefului desemnat al administratiei regiunii Dnipropetrovsk, Igor Kolomoisky,  un “oligarh care l-a inselat pana si pe Abramovici”.