Acasă Stirile zilei S-au cumintit romanii din Marea Britanie?

S-au cumintit romanii din Marea Britanie?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In pofida previziunilor apocaliptice referitoare la un val de infractiuni in Marea Britanie din ianuarie 2014, odata cu sosirea de imigranti romani si bulgari, numarul arestarilor nu s-a modificat semnificativ, iar cel al inculparilor a scazut de la inceputul acestui an, arata cifrele oferite de politia britanica, citate miercuri de Huffington Post in editia sa electronica.

In primele trei luni ale anului 2014, numarul romanilor condamnati pentru infractiuni in Marea Britanie a fost de 1.522, o scadere cu 15,3% fata de 1.797 in aceeasi perioada a anului 2013, arata cifrele obtinute de Ambasada Romaniei la Londra.

Totodata, datele publicate pe site-ul Politiei Metropolitane arata ca numarul romanilor acuzati de comiterea unei infractiuni la Londra in ianuarie anul acesta a scazut cu 3% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Cifrele arata totodata ca ‘proportia infractiunilor comise la Londra de cetateni romani este conforma cu reprezentarea lor in randul populatiei, daca nu chiar mai mica’, a declarat ambasadorul roman Ion Jinga pentru The Huffington Post.

Diplomatul roman a afirmat, referitor la datele oferite de politia britanica, ca ‘trebuie de asemenea mentionat faptul ca in multe cazuri romanii sunt victime ale unor infractiuni, 543 de romani fiind in aceasta situatie in primele trei luni ale anului 2014’.

In pofida predictiilor facute de politicieni si mass-media in Marea Britanie conform carora alte cateva mii de est-europeni vor intra in tara, numarul cetatenilor romani arestati in luna ianuarie a acestui an a crescut cu doar patru, ajungand la 563.

Cetatenii romani retinuti la Londra reprezinta doar 2,8% din numarul total al arestarilor facute in capitala britanica, care este de aproximativ 20.000 pe luna. Bulgarii reprezinta doar 0,4% din acest total, cu 79 de arestari in luna ianuarie. Totodata, numarul bulgarilor acuzati de comiterea unor infractiuni a scazut cu 3,4%, in comparatie cu luna ianuarie a anului trecut.