Acasă Politic S-a spulberat visul PPDD-ului sa intre la guvernare. Dragnea le-a dat trista...

S-a spulberat visul PPDD-ului sa intre la guvernare. Dragnea le-a dat trista veste!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, crede ca cooptarea PPDD-ului in actualul guvern are sanse infime sa se intample si asta pentru ca negocierile nu au ajuns la niciun consens.

„Cred ca sunt sanse foarte mici sa mai discutam de cooptarea la guvernare a PPDD, nediscutand niciodata intr-un mod serios. A fost o intalnire preliminara care a avut ca obiectiv judetele unde putem construi majoritati”, a spus Dragnea.

Intrebat care e stadiul negocierilor dintre PSD si PPDD, Dragnea a raspuns: „Suntem ca la inceput, adica mai avem putin si incepem”. Dragnea a mentionat ca in acest moment sunt cinci judete unde s-au constituit majoritati impreuna cu PPDD. „Mai sunt 10-11 judete unde este posibil sa se realizeze majoritati. Cred ca ne putem vedea saptamana viitoare cu PPDD sa analizam ce s-a intamplat in aceasta perioada in ce priveste posibila constituire a majoritatilor in teritoriu”, a spus Dragnea.

El a spus ca obiectivul prinicpal al primei intalniri cu PPDD a fost constituirea acelor majoritati in judete. „Nici de la inceput nu s-a pornit cu intrarea la guvernare a PPDD, obiectivul nostru principal a fost in permanenta colaborarea locala”, a adaugat Dragnea.

Dragnea a precizat ca saptamana viitoare va putea exista o noua intrevedere intre PSD si PPDD pentru a evalua colaborarea la nivel local, el aratand ca spera sa existe in PPDD o coerenta a actiunii intre nivelul central si local al formatiunii. „Vrem sa vedem in continuare daca in PPDD – si noi speram sa se intample asta – exista o coerenta intre actiunea la nivel national si actiunile din judete si in functie de asta saptamana viitoare ne putem intalni ca sa facem o evaluare a colaborarii la nivel local”, a spus Dragnea.

El a aratat ca social-democrati din teritoriu sunt interesati sa ramana in continuare intr-o majoritate care poate gestiona proiectele locale si au solicitat aceasta colaborare cu PPDD. Dragnea a mai spus ca discutia cu PPDD ramane deschisa in ceea ce priveste colaborarea parlamentara. „Daca de la nivel local putem extinde o colaborare la nivel parlamentar pe anumite poriecte de legi cu care putem fi de acord, de ce nu? Ramane in continuare deschisa discutia petru colaborarea in plan local si in plan parlamentar, dar repet, ne intereseaza in primul rand colaborarea in plan judetean pentru ca solicitarile au venit in primul rand de la colegii nostri din teritoriu”, a mai spus Dragnea.

El a mai aratat ca UDMR a „dat voie” PSD sa realizeze colaborari locale cu PPDD. „Eu am studiat cu atentie dezacordul public al UDMR in care ni s-a dat voie sa putem realiza colaborari locale. Deci daca cei de la UDMR ne-au dat voie sa facem colaborari locale inseamna ca mai avem sanse sa facem colaborari locale cu PPDD”, a spus Dragnea, ironic.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos