Veste buna pentru cei care sufera de cancer de piele. Comisia Europeana a autorizat fabricarea si comercializarea unui nou medicament pentru tratarea carcinomului bazocelular, o forma de cancer de piele, informeaza actusante.net.

Numit Odomzo, medicamentul este produs de compania Novartis si este destinat adultilor care sufera de acest tip de cancer si nu pot fi supusi interventiei chirurgicale sau radioterapiei.

Carcinomul bazocelular cutanat reprezinta 80 la suta dintre cazurile de cancer de piele care nu au legatura cu melanoamele. Numarul persoanelor afectate de acest tip de cancer este in crestere, ca urmare a imbatranirii populatiei, precum si a expunerii excesive la radiatii ultraviolete, scrie Agerpres.

Desi acest tip de cancer ajunge foarte rar la un stadiu avansat, sansele de vindecare au fost pana in prezent foarte limitate. Odomzo a fost deja autorizat in mai multe tari, printre care Statele Unite ale Americii, Australia si Elvetia. Pe viitor, va putea fi comercializat si in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, in Norvegia, Liechtenstein si Islanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.