Acasă Stirile zilei Rusii se mint singuri cu propriile vaccinuri: Moscova intra iar in carantina...

Rusii se mint singuri cu propriile vaccinuri: Moscova intra iar in carantina totala din cauza exploziei cazurilor de Covid!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat o “săptămână fără muncă” în capitala Rusiei, interval în care angajaţii din domeniile neesenţiale trebuie să stea acasă. Decizia a fost luată în contextul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, informează AFP.

“În ultima săptămână situaţia cu privire la propagarea coronavirusului s-a înrăutăţit”, a precizat Sobianin, după ce Moscova a înregistrat 6.701 cazuri de infectare într-o zi, cel mai mare număr de după decembrie 2020.

Ordinul primarului îi afectează pe toţi angajaţii din Moscova, oraş cu aproximativ 12 milioane de oameni, cu excepţia angajaţilor din domeniile esenţiale., informează news.ro.

Astfel, majoritatea angajaţilor din Moscova vor putea reveni la muncă abia din 20 iunie, dacă situația se  va îmbunătăți.

Serghei Sobianin a mai anunţat închiderea zonelor de restaurante din centrele comerciale şi a locurilor de joacă. În plus, restaurantele, barurile şi cluburile vor avea interdicţie de servire a clienţilor în intervalul orar 23:00 – 06:00.

Sobianin le-a cerut angajatorilor să îşi treacă cel puţin 30 la sută din angajaţii nevaccinaţi pe telemuncă, după săptămâna fără muncă.

În ultimele săptămâni, în Rusia s-au înregistrat creşteri în ceea ce priveşte numărul de infectări cu coronavirus, deşi populaţia are acces fără probleme la vaccin.

În ultima zi, la Moscova s-au raportat 6.701 noi cazuri de coronavirus. În 6 iunie, numărul de noi cazuri era 2.936.