Acasă World Controversă la EURO: Fotbalistul resuscitat pe teren s-ar fi vaccinat cu cateva...

Controversă la EURO: Fotbalistul resuscitat pe teren s-ar fi vaccinat cu cateva zile inainte

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri


Prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fostul mijocaș de la Ajax și Totenham, acum la Inter, a suferit un stop-cardio respirator, însă intervenția promptă a căpitanului Simon Kjaer și a echipelor medicale au evitat o tragedie. Meciul s-a întrerupt, șefii UEFA au organizat o ședință ad-hoc, iar meciul s-a reluat după 90 de minute.

Liderul danezilor e stabil și se află sub supraveghere la un spital din Danemarca, însă întâmplarea terifiantă a stârnit și reacții.

În tot acest timp, oficialii lui Inter Milano se contrazic în declarații. Doctorul campioanei din Serie A susține că Eriksen s-a vaccinat anti-COVID, în timp ce Giusseppe Marrotta  (CEO-ul lui Inter) are o altă versiune. 

Medicul lui Inter, Piero Volpi, care este și cardiolog, a spus, la Radio Sportiva, că mijlocașul ofensiv danez s-ar fi vaccinat anti-COVID, cu Pfizer, cu 12 zile în urmă

Marotta: „Toți idioții care vorbesc că ceea ce i s-a întâmplat ar fi efectul vaccinului să închidă gura!”

Între timp, la câteva ore distanță, Giuseppe Marotta a dezmințit ce a afirmat medicul formației care a dominat sezonul în Serie A.

„Eriksen nu a avut COVID și nu a fost vaccinat. Toți idioții care vorbesc că ceea ce i s-a întâmplat ar fi efectul vaccinului să închidă gura!”, a tunat executivul lui Inter.

Christian Eriksen (29 de ani) a trecut prin cumpăna vieții la meciul Danemarca – Finlanda, de la EURO 2020. Fotbalistul a suferit un stop cardiac, dar a avut mare noroc pentru că a beneficiat de un tratament ca la carte.

Medicii l-au resuscitat aproape 18 minute pe danezul de 29 de ani, care a fost apoi scos cu targa de pe teren, moment în care părea că e conștient.

Ulterior, a fost dus la spitalul din Copenhaga și și-a revenit, iar apoi și-a convins colegii să reia meciul, care fusese întrerupt în minutul 43. Partida Finlanda – Danemarca, din grupa B de la EURO 2020, s-a terminat 0-1.