Acasă World Rusia lanseaza la apa suplimentar 50 de nave si submarine. Cate vor...

Rusia lanseaza la apa suplimentar 50 de nave si submarine. Cate vor ajunge in Marea Neagra

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusia va lansa la apa suplimentar 50 de nave si submarine militare noi sau modernizate in cursul acestui an, dintre care unele probabil vor fi stationate in Marea Neagra, in contextul tensiunilor cu ANATO din cauza crizei ucrainene.

Potrivit Itar-Tass, fortele navale ruse vor primi anul acesta 50 de nave si submarine noi sau modernizate, inclusiv submersibile cu propulsie nucleara de tip Borei.

„In cursul anului 2015, Fortele navale vor primi doua submarine cu propulsie nucleara – Vladimir Monomah si Aleksander Nevski -, doua submarine multirol si cinci nave de suprafata”, a confirmat ministrul rus al Apararii, Serghei soigu, citat de Itar-Tass.

Potrivit site-ului Lenta.ru, cele mai multe dintre cele 50 de nave militare sunt noi, dar vor fi si ambarcatiuni modernizate.

Amiralul Viktor sirkov anuntat in mai 2014 ca Flota rusa de la Marea Neagra va primi 30 de nave militare, submarine si ambarcatiuni auxiliare in urmatorii sase ani. Potrivit Ministerului rus al Apararii, printre navele care vor fi aduse in Marea Neagra figureaza sase fregate din clasa Grigorovici si sase submarine cu propulsie hibrida (diesel-electric) din clasa Varsavianka.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos