Rusia interzice, incepand cu 7 aprilie 2014, importul de produse din carne din Polonia si Lituania, transmite ITAR -TASS, citand pe purtatorul de cuvant al Rosselhoznadzor. Desi motivata prin dorinta de aparare a pietei sale in fata peste porcine africane (ASF), remarcam faptul ca tarile trecute la Index sunt cei mai aprigi aparatori ai cauzei ucrainene in Europa.

„Interdictia va intra in vigoare de la 7 aprilie 2014 pana la incheierea inspectiei companiilor poloneze si lituaniane”, a declarat reprezentantul Rosselhoznadzor.

Totodata, oficialul rus a vorbit despre pozitia neconstructiva adoptata de unele tari in cadrul negocierilor cu privire la problema sigurantei produselor din carne, care au avut loc la sfarsitul lunii martie 2014.

Anterior, Rusia a oprit importurile de produse din carne de porc din toate tarile UE, incepand cu 30 ianuarie 2014, ca urmare a unui focar de pesta porcina africana (ASF) identificat in UE.

Rosselkhoznadzor sustine ca pe teritoriul Poloniei si Lituaniei se folosesc tehnologii de productie care implica inlocuirea unei surse de materie prima cu o alta. De exemplu, in produsele declarate ca fiind din carne de pasare, poate fi utilizata in realitatea carnea de porc.

Rusia mai spune ca tratamentul termic utilizat de producatorii din cele doua tari nu este intotdeauna eficient in a distruge virusul ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.