Un om extrem, extrem de bogat, dainuia peste mii de oameni, conducandu-i cu o mana de fier. Intr-o buna zi, batranul cu cioc si ochelari si baston de aur i-a scris lui Dumnezeu:

Rugaciunea omului bogat pentru cel sarac:

„Doamne Dumnezeule, Iisus Hristoase, Fecioara, Sfintilor, iertati-mi mie pacatele si indurati-va de greselile mele, caci mult am patimit in pierzania mea spre fericire.

Iisus Hristoase, iarta-ma ca m-am intors de la tine pentru arginti, Stapane curata-ma de pofta nesecata de a ma imbelsuga si ajuta-i pe semenii mei sa gaseasca fericirea in alt chip decat am suferit-o eu.

Iarta-mi fiecare ceas in care i-am alungat pe fiii tai saraci, in fiecare ora in care in loc sa ma imbuib cu bunatati lumesti puteam sa ii ajut pe sateni sa nu duca o cruce atat de mare.

Dumnezeule, tu stii bine cat am trudit pentru averea mea si cat ma mai necajesc pentru familia mea. Da-le doamne sarmanilor forta sa reziste si nu le da poteci spre bogatie caci vor fi vesnic nefericiti.

Iisus Hristoase, miluieste-ma, invata-ma sa ma opresc din agonisit si trimite-ma printre cei saraci sa ii ajut sa priceapa ca fericirea e in sufletul fiecaruia.

Imparate Ceresc, iarta-ma pentru toti galbenii cu care puteam salva vieti omenesti caci astazi Tu, Tata Ceresc, mi-ai aratat cat de mare e puterea ta si cat de spurcata este lacomia mea.

In numele Tatalui, afl Fiului si al Sfantului Duh, Amin!”, noteaza teotrandafir.

Barbatul extrem de bogat a avut aceasta revelatie despre fericire, lucrurile materiale si oamenii sarmani abia dupa ce a facut un accident din care printr-o minune a scapat cu viata. Astazi merge cu ajutorul bastonului si este mai nefericit decat niciodata desi are multe case si terenuri, masini de lux si mancare cat cuprinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.