Acasă Cultura Calendar Ortodox Rugaciunea din postul Craciunului care aduce liniste si spor in casa!

Rugaciunea din postul Craciunului care aduce liniste si spor in casa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Una din cele mai asteptate sarbatori din an, Nasterea Mantuitorului, este precedata de un post de 40 de zile, in care pe langa abtinerea de la preparate de dulce, credinciosul trebuie sa-si manifeste credinta prin citirea de rugaciuni.

Aceasta rugaciune trebuie spusa de orice persoana, in fiecare zi, cu multa credinta si inima curata, iar urmarile nu vor inceta sa se arate…

„Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare, departe, Cel ce mai inainte ai intocmit, prin Legea Ta Veche si Noua aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si tie ne rugam: intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si spre biruinta asupra pacatului; ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu bunaplacere inaintea Ta in toate zilele vietii noastre. Ca tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase Dumnezeule si tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”.

De asemenea, cei care nu stiu carte sau cei plecati in calatorie, sa spuna de cate 33 de ori rugaciunea Tatal nostru, dimineata, seara si la miezul noptii.

Nu in ultimul rand, in Postul Craciunului se citeste Acatistul Nasterii Domnului.

Sursa: Secretele

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos