Rugaciunea este inaltarea sufletului spre Dumnezeu sau o convorbire intima cu Dumnezeu. Pentru omul pragmatic, care cauta un sens in orice actiune, Sfantul Ioan Scararul da urmatoarea definitie: „Rugaciunea este, dupa insusirea ei, insotirea si unirea omului si a lui Dumnezeu; iar dupa lucrare, sustinatoarea lumii”, scrie crestinortodox.

Crestinii din Romania il sarbatoresc pe Sfantul Dimitrie cel Nou, iar rugaciunea adresata cuviosului alunga bolile sufletesti si trupesti si topeste razbunarea vrajmasilor stiuti si nestiuti.

Doamne, Cuvioase Dimitrie cel Nou, primeste smerita mea rugaciune si da-mi in fiecare zi dovezi despre parinteasca ta grija pe care o porți noua, celor care avem nevoie de ajutorul tau in clipe de mare tulbutate sufleteasca. Tu, care ai luat Crucea si ai urmat lui Hristos, ai invațat sa nu te uiți la trup, pentru ca este trecator, ci ai purtat de grija sufletului, mereu nemuritor. La milosteniile pe care le-ai facut, te rog sa adaugi si ajutorul pe care acum, la ceas de suparare, ti-l cer, pentru ca sanatatea si painea mea de toate zilele sunt in mare primejdie. De asemenea, te rog sa ma ajuti sa sporesc in munca mea si sa scap de judecata nedreapta a dusmanilor mei, Prea Cuvioase Parinte Dimitrie. Te rog Cuvioase sa ma ridici din negura necazului meu si sa-i alungi pe dusmanii mei stiuti si nestiuti care au contribuit la cumplita mea suparare. Ajuta-ma Cuvioase si lumineaza mintea mea sa pot gasi calea dreapta spre rezolvarea problemelor mele, sa-mi gasesc pacea sufleteasca si sa nu alunec in patima razbunarii. Te pretuiesc Prea Sfinte Cuviosule Dimitrie si te rog milueste-ma pe mine, cel care alerg la tine pentru a promi mangaierea ta de care am mare nevoie. Amin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.