Acasă Life Dezvoltare Personala Cum gandesc si cum sunt femeile la 20, 30, 40 si 50...

Cum gandesc si cum sunt femeile la 20, 30, 40 si 50 de ani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Se spune ca femeile sunt neintelese, iar cei din jur aproape ca nu gasesc o reteta care sa le multumeasca. O analiza psihologica iti arata cum sunt femeile in functie de varsta lor.

La 20 de ani

Femeia tanara se afla in plin proces de desprindere de mediul sau, de delimitare a lui cine sunt eu in raport cu familia sa. Ea se afla, in acelasi timp, intr-un raport de stabilire a pozitiei si fata de grupurile importante din viata sa: prieteni, colegi de facultate sau de serviciu.

Valorile interioare si principiile de viata ale tinerei femei in varsta de 20 de ani sunt inca in formare, dar ca numitor comun al tinerelor din generatia actuala, putem mentiona curajul cu care se arunca in viata comparativ cu timiditatea tinerelor de aceeasi varsta din generatii anterioare.

Societatea se schimba, cadrul se schimba, valorile se schimba. Tinerele de acum parca vor sa arate, uneori prin metode extreme, ca timpul este pretios si nu vor sa repete greselile mamelor lor, mame ce si-au reprimat feminitatea si au facut compromisuri inca de tinere.

20 de ani este varsta tuturor posibilitatilor, insa este si varsta cea mai expusa din lipsa de modele sanatoase, din lipsa capacitatii de a fi obiective, de a face alegeri corecte pentru sine, astfel tinerele sunt usor de atras in capcane si jocuri psihologice care se pot incheia neplacut, scrie revista psychologies.

La 30 de ani

Femeia la 30 de ani deja stie, sau ar trebui sa stie, ca aspectul fizic nu este totul. Ea a facut un pas mare spre cunoasterea valorilor interioare, incepe sa isi seteze asteptari cat mai realiste pentru viata, pentru relatia de cuplu sau pentru activitatea sa profesionala.

Este o femeie care incepe sa isi cunoasca mai bine corpul, stie ce inseamna senzualitatea, tandretea, isi cunoaste din ce in ce mai bine lumea interioara plina de emotii care trebuie gestionate.

Dupa 30 de ani viziunea asupra vietii este alta, dar se poate reveni cu usurinta la tiparele anterioare de gandire si comportament, daca nu invata sa ramana constienta si atenta la viata sa.

Vorbim aici despre tipare defectuoase de relatii, in care isi santajeaza si isi manipuleaza partenerul de viata, din dorinta de a-l schimba si din frica sa de a nu face (inca) fata vietii.

Spre finalul etapei de varsta care incepe cu cifra 3 sunt din ce in ce mai multe femei deschise catre autocunoastere, care incep sa isi doreasca sa traiasca conform atributelor reale ale feminitatii: sinceritate fata de propria persoana, compasiune, rabdare, curiozitate, flexibilitate, placere, noutate, incantare, imaginatie, spontaneitate, fantezie, joc, mister, perseverenta, curaj, exigenta – resurse importante pe care orice femeie le are, dar nu orice femeie stie sa le acceseze si sa le integreze in viata sa.

La 40 de ani

40 de ani este inceputul celei mai frumoase perioade din viata unei femei, in special sub aspect emotional. Vorbim despre femeia care, in baza experientelor din etapele anterioare, traieste din ce in ce mai mult in acord cu valorile sale, cauta armonia in viata, indiferent ca vorbim despre viata de cuplu, familie, viata profesionala sau cea sociala.

Vorbim despre femeia care si-a integrat atat femininul cat si masculinul, ca aspecte care fac deopotriva parte din ea. Femeia care stie ca fericirea nu pica din cer si pentru a fi fericita trebuie sa depuna efort.

Femeia de 40 de ani stie foarte clar ce greseli nu mai vrea sa repete, devine mult mai selectiva, este mai atenta la viata sa cu tot ce inseamna asta.

Citeste mai mult aici.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos