Acasă Timp liber Auto Romanii pot sa comande peste doua saptamani modelul B-Max produs de Ford...

Romanii pot sa comande peste doua saptamani modelul B-Max produs de Ford la Craiova

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Clientii romani vor putea comanda modelul Ford B-Max fabricat la Craiova incepand cu 23 martie, primele livrari incepand sa fieincepand cu luna septembrie, potrivit reprezentantilor producatorului auto, anunță Capital.

„Pentru ca aceasta masina este produsa in Romania, la Craiova, trebuie sa castigam increderea cumparatorului roman, iar acest produs va fi apreciat prin consumul redus de combustibil, prin flexibilitate si prin tehnologia avansata”, a declarat, la Geneva, directorul executiv al companiei Ford Romania, Henrik Nenzen.

Oficialul Ford a precizat pretul modelului Ford B-Max va fi facut public pe 22 martie, cand masina va fi lansata la Bucuresti, insa nu va fi un pret mic.

Nenzen a adaugat ca modelul B-Max va avea cel mai mare spatiu dedicat in cadrul showroom-urilor Ford din Romania, al caror numar va creste anula cesta.

Reprezentantii Ford sustin ca noul model B-Max, produs la Craiova, a carei versiunea de serie este lansata, astazi, la Salonul Auto de la Geneva, are cel mai bun consum de combustibil din clasa sa, atat pentru modelul diesel, cat si pentru cel pe benzina, precum si cele mai bune emisii de dioxid de carbon.

Astfel, noul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km si un consum de 4,0 l/100 km, fata de alte modele concurente de pe piata care au emisii de dioxid de carbon intre 109 si 119 g/km si consumuri de combustibil intre 4,1 si 4,6 l/100 km.

De asemenea, modelul B-MAX cu motor pe benzina de 1 litru EcoBoost (120CP) va avea emisii de dioxid de carbon de 114 g/km si un consum de combustibil de 4,9 l/100 km (57,6 mpg). Potrivit sursei citate, Ford B-MAX vine cu un sistem unic cu acces facil prin portiere, cu usi frontale ingenios articulate si usi spate glisante, care sunt integrate cu montantii centrali pentru a furniza un grad de acces neegalat pentru pasageri si bagaje.

Revenirea B-Max la Salonul Auto de la Geneva, in versiunea finala de serie, are loc la numai un an de la dezvaluirea conceptului in cadrul aceluiasi Salon.

Ford Motor Company cu sediul in Dearborn, Michigan, are aproximativ 166.000 de angajati si 70 de fabrici in intreaga lume. Grupul american a a cumparat in 2007 pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova, preluand in martie 2008 uzina Automobile Craiova. Productia a fost inceputa la Criaova in 2009, prin asamblarea modelelui Ford Transit Connect.