Acasă Stirile zilei Romanii ortodocsi scapa de taxele pentru nunti, botezuri, sfestanii si inmormantari!

Romanii ortodocsi scapa de taxele pentru nunti, botezuri, sfestanii si inmormantari!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Taxele pe care le platesc crestinii ortodocsi la biserica atunci cand au evenimente speciale vor fi scoase daca proiectul unor parlamentari va fi aprobat. Aestia vor ca toti romanii care sunt la zi cu taxa catre biserica de care apartin sa nu mai plateasca alti bani atunci cand apeleaza la serviciile preotului din parohie.

 

Concret, acestia nu vor mai scoate din buzunare bani pentru nunti, botezuri, sfestanii, inmormantari sau alte servicii religioase. Decizia ar urma sa se aplice numai daca proiectul de lege care va fi depus zilele acestea in Parlament va fi adoptat de catre alesi. Mai mult, daca enoriasul doreste sa se casatoreasca religios intr-o alta parohie, el nu va plati pentru acest serviciu, ci ii va arata preotului chitanta prin care dovedeste ca este la zi cu plata anuala a contributiei, se mai arata in draftul de lege, potrivit libertatea.ro

“Credinciosii platesc anual o taxa catre parohia din care fac parte, bani destinati intretinerii acelei parohii. Cred ca este normal ca atunci cand un om are un eveniment, fie el nunta, botez sau inmormantare, sa nu mai plateasca pentru serviciul religios, intrucat a platit o data. Sunt nenumarate cazuri in care credinciosul nu are astfel de evenimente, dar el isi plateste taxa, fara a beneficia de vreun serviciu religios”, ne-a declarat deputatul PNL Dragos Gunia, unul dintre initiatorii legii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos