Un sondaj realizat de Inscop Research readuce din nou in agenda publica problema obligativitatii introducerii stagiului militar obligatoriu pentru tinerii romani. Mai bine de jumatate dintre romani s-au pronuntat pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu, releva sondajul comandat de cotidianul Adevarul.

Cercetarea arata ca 58,4% dintre romani considera ca in Romania ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu, in timp ce 31,1% dintre respondenti spun NU, 10,5% reprezentand procentul non-raspunsurilor.

Acordul cu reintroducerea armatei obligatorii creste odata cu varsta, tinerii fiind cei mai putin dispusi sa sustina o astfel de perspectiva. Pe categorii de varsta, pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu s-au exprimat favorabil 48% — intre 18 si 34 ani, 57,2% — intre 35 si 49 ani, 64,4% — intre 50 si 64 ani. 67% dintre persoanele care au varsta de 65 de ani si peste si-au exprimat acordul pentru o astfel de masura, in timp ce 24,6% dintre cei intervievati s-au opus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.