Obligativitatea serviciului militar din nou? Vezi cine s-a pronuntat PENTRU armata obligatorie!

Un sondaj realizat de Inscop Research readuce din nou in agenda publica problema obligativitatii introducerii stagiului militar obligatoriu pentru tinerii romani. Mai bine de jumatate dintre romani s-au pronuntat pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu, releva sondajul comandat de cotidianul Adevarul.

Cercetarea arata ca 58,4% dintre romani considera ca in Romania ar trebui reintrodus serviciul militar obligatoriu, in timp ce 31,1% dintre respondenti spun NU, 10,5% reprezentand procentul non-raspunsurilor.

Acordul cu reintroducerea armatei obligatorii creste odata cu varsta, tinerii fiind cei mai putin dispusi sa sustina o astfel de perspectiva. Pe categorii de varsta, pentru reintroducerea stagiului militar obligatoriu s-au exprimat favorabil 48% — intre 18 si 34 ani, 57,2% — intre 35 si 49 ani, 64,4% — intre 50 si 64 ani. 67% dintre persoanele care au varsta de 65 de ani si peste si-au exprimat acordul pentru o astfel de masura, in timp ce 24,6% dintre cei intervievati s-au opus.

spre