Acasă Politic Romanii nu vor mai fi pusi pe drumuri! Vezi ce se intampla...

Romanii nu vor mai fi pusi pe drumuri! Vezi ce se intampla cu cazierul judiciar si copia legalizata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul va aproba o ordonanta de urgenta care va elimina unele prevederi briocratice referitoare la cazierul judiciar, la copia legalizata, la plata taxelor pentru emiterea cartii de identitate si pasaport, precum si adeverinta pentru inscriere la ajutorul de somaj, a spus premierul Dacian Ciolos.

“In sedinta de Guvern, avem pe ordinea de zi un proiect de ordonanta de urgenta care va veni cu un pachet consistent de simplificare si de reducerea birocratiei (…) Cazierul judiciar se va solicita doar intre institutii, deci 2,5 milioane de drumuri la politie pentru ridicarea unui cazier judiciar vor fi eliminate pentru ca institutiile care vor avea nevoie de un cazier judiciar vor putea sa-l solicite direct, la politie, fara sa ceara cetateanului sa treaca de la un ghiseu la altul si sa ia o hartie ca s-o duca la alt ghiseu”, a anuntat premierul, intr-o emisiune la postul public de radio, conform Gandul.

Ciolos a mai adaugat ca in cazul copiilor dupa cartea de identitate, OUG prevede posibilitatea expedierii acestora online, scanate, iar copiile legalizate se elimina.

“Institutiile care vor cere astfel de copii dupa anumite documente vor putea sa le legalizeze «Conform cu originalul« pe loc. La ridicarea buletinului si a pasaportului, cetatenii vor plati o singura taxa si intr-un singur loc, nu vor mai trebui sa plateasca diferite taxe la diferite institutii. si celebrele adeverinte pentru inscrierea la somaj vor fi eliminate”, a mai spus Ciolos.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos