Acasă Stirile zilei Justitia Elena Udrea, tun imobiliar cu terenul care l-a trimis pe Ontanu dupa...

Elena Udrea, tun imobiliar cu terenul care l-a trimis pe Ontanu dupa gratii! Vezi cate sute de mii de euro a incasat celebra blonda

???????????????????????
Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Neculai Ontanu a ajuns dupa gratii in dosarul in care este acuzat ca a primit o mita de patru milioane de euro pentru retrocedarea a 11.774 mp, iar un mic lot de 82 mp a ajuns la Elena Udrea si Dorin Cocos pentru un pret preferential. Terenul a fost vandut apoi de fostul ministru cu 260.000 de euro alaturi de o casa.

Milionarul Dragos Dobrescu, rechinul imobiliar care s-a aliat cu Cristi Borcea pentru a obtine de la Primaria Sector 2 un teren de 11.774, a oferit la un pret cu reducere Elenei Udrea si lui Dorin Cocos o parcela din pamantul obtinut ilegal de la Primaria Sector 2 prin spagi de patru milioane, scrie libertatea.

Udrea si Cocos au cumparat, in 2011, o parcela de 82 mp de la Sunset Lake Investatii, srl detinut de un mandatar al lui Dragos Dobrescu, Marian-Jean Capatana, conform DNA.  Mai mult, Sunset Lake Investitii este administrata de omul de incredere al milionarului Dobrescu, Lucian Tutunica. Acesta din urma este si administrator la compania Monolit a afaceristului. Valoarea unui mp in zona respectiva este de minimum 1.000 de euro, dar au fost tranzactii si cu 3.000 de euro pentru un mp.

Terenul lui Udrea si Cocos era situat in lotul 2 din cei 11.774 mp retrocedati ilegal,  in 2007, de Neculai Ontanu, fostul primar de la Sectorul 2, aflat acum in arest preventiv in acest caz. Adresa este strada Barbu Vacarescu 141-173, cea a tranzactiei penale de la primaria de sector. Edilul si secretarul municipalitatii de sector, Toma sutru, au primit patru milioane de euro ca spaga de la Dobrescu si Borcea.

Bucata de pamant a fost achizitionata, in 2011, de Udrea si Cocos, conform contractului de vanzare cumparare consultat, cu suma de 8.000 de euro. in jur de 1.000 de euro costa mp in zona Lacului Colentina.

In 2013, odata cu divortul dintre Cocos si Udrea, terenul ramane in ograda fostului ministru in urma partajul. insa, aceasta il si instraineaza in anul urmator. Elena l-a vandut la un pret de 260.000 de euro unui fost director al IBM si sotiei acestuia, este vorba de Cristinel Stelu Bulearca si Elena Bulearca. in pretul de vanzare a intrat si o casa situata langa teren, la adresa Gheorghe titeica 180-200.

Pe 17 iunie 2013, in momentul cand proprietatea luata de la firma lui Dragos Dobrescu de soti Dorin Cocos si Elena Udrea ramane in proprietatea ultimei persoane, notarul care s-a ocupat de acte a fost Ioana Basescu, fiica fostului presedinte, Traian Basescu.

Elena Udrea ne-a precizat ca tranzactia din 2011, atunci cand s-a achizitionat terenul, a fost realizata de fostul sot. “Noi aveam o locuinta pe strada Gheorghe titeica, iar in curtea noastra se facuse retrocedarea catre Dobrescu. Sotul meu a ales sa cumpere acei cativa zeci de metri pentru ca nu stiam sigur daca firma care construise casa gresise sau punerea in posesie era eronata. Asa a ajuns fostul sot sa cumpere terenul de la Dobrescu”, ne-a explicat Elena Udrea.

Terenul retrocedat lui Dobrescu a apartinut de fapt Curtii de Conturi, institutie condusa acum de Nicolae Vacaroiu. in anul 2004, proprietatea de pe strada Barbu Vacarescu era data spre administrare, printr-o hotarare de guvern, Curtii de Conturi. Pentru ca terenul sa poata fi retrocedat, Curtea de Conturi trebuia sa renunte la aceasta suprafata. Acest lucru s-a intamplat in 2006. Conform DNA, act de renuntare nu l-au semnat.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos