Cel mai recent bilant al atentatelor de la Paris arata un tablou sumbru: 132 de morti si 352 de raniti, dintre care 99 in stare foarte grava.

Un site al guvernului francez listeaza peste 750 de zone in care legile Republicii Franceze nu se mai aplica, „Zones urbaine sensibles” (Zus).

Romania are un avantaj si o sansa extraordinara de a putea evita, foarte usor, cu masuri minime, un viitor atentat terorist pe teritoriul sau. O sansa pe care au irosit-o, de multi ani, tarile din vestul Europei, dupa zeci de ani de politica a granitelor deschise si de acceptare a unor imigranti care nu pot si nu isi doresc sa se integreze, scrie inliniedreapta.

In Romania exista o veche minoritate musulmana perfect integrata. Avem si musulmani cu simpatii si afilieri teroriste, veniti mult mai recent, dar acestia sunt indeajuns de putini cat sa poata fi tinuti sub observasie de autoritati, perchezitionati si expulzati, la nevoie. Zeci de razii au fost efectuate de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in ultimii ani la sediile Taiba si domiciliile membrilor unor organizatii islamice din Romania, afiliate Fratiei Musulmane (gruparea terorista Hamas e parte a Fratiei Musulmane).

Romania mai are un avantaj care ii lipseste Frantei: musulmanii cu inclinatii teroriste sunt contracarati si de Yusuf Muurat, muftiul oficial al cultului musulman din Romania.

Autoritatile din Franta si celelalte tari europene lovite de terorismul islmic in ultimii ani sunt, de multa vreme, cu totul depasite, coplesite de numarul potentialilor teroristi care trebuie tinuti sub observatie. In ultima perioada, la Paris s-au dejucat zeci de atentate teroriste, parizienii se obisnuisera deja cu ideea ca unul dintre acestea avea sa reuseasca, mai devreme sau mai tarziu. Cred totusi ca nimeni nu se astepta la carnagiul pe care l-am vazut ieri. Criminalii celor de la Charlie Hebdo erau de cativa ani cunoscuti autoritatilor ca potential teoristi, dar se renuntase la supravegherea lor din lipsa de resurse.

Au existat si exista avertismente care ne spun ca de valul sutelor de mii de migranti care au intrat anul acesta in Europa – fara nici un fel de control sau oprelisti si la invitatia Angelei Merkel si a lui Francois Hollande – vor profita cei din Statul Islamic, pentru a trimite mii de teroristi islamisti pe continent.

In acelasi timp, ar fi absurd sa excludem implicarea Rusiei, care, in incercarea de destabilizare a Europei, are tot interesul ca Marine Le Pen, apropiata a lui Vladimir Putin, sa ajunga la putere in Franta. „Tarile si natiunile europene nu ar trebui sa fie surprinse, daca, sa spunem, la anul, in primavara, apare o masiva miscare politica islamista, o primavara islamica in Europa, care va destabiliza tarile europene si va consuma energia si atentia liderilor europeni, in timp ce Putin va incerca sa-si duca la capat proiectele sale neo-imperiale”, spunea, in urma cu un an, Andrei Ilarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin si membru, in prezent, al CATO Institute din SUA.

Romania are sansa extraordinara de a putea invata din greselile Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Spaniei, Olandei, Belgiei si a celorlalte tari europene care au avut deja de suferit de pe urma terorismului islamic. Putem evita ce am vazut aseara in Paris fara decretarea starii de urgenta, fara a mobiliza mii de politisti si serviciile secrete. O putem face doar abtinandu-ne de la greselile pe care le-au facut altii.

Noul guvern al Poloniei a declarat deja ca, in contextul masacrului de la Paris, va refuza cotele de migranti.

Acceptarea cotelor si primirea in Romania a cateva mii de migranti neindentificati corespunzator ar coplesi autoritatile, serviciile, si ar duce la cresterea riscului de atentate teroriste.

Autoritatile din Grecia au declarat ca unul dintre criminalii de la Paris a fost inregistrat ca „refugiat” in octombrie .

Citeste mai mult aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.