Elevii romani au devenit campioni europeni la Olimpiada Internationala de Geografie, clasandu-se pe locul intai in Europa si pe locul trei la nivel mondial.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu, care a absolvit in acest an Colegiul National „Costache Negri” din Galati, si de Cosmina-Andreea Manea, absolventa a Colegiului National „I. C. Bratianu” din Pitesti. Ambele tinere au fost laureate cu aur si la editia din 2013.

Medalia de argint i-a revenit Aurei Elena Amironesei, eleva in clasa a XI-a la Colegiul National din Iasi, in timp ce medalia de bronz a intrat in posesia Ancai Maria Radulescu, absolventa a Colegiului National „I. C. Bratianu” din Pitesti.

Lotul national olimpic prezent la a XI-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenti, cu cele patru medalii obtinute ocupand, in clasamentul pe natiuni, locul intai in Europa si locul trei la nivel mondial, dupa Singapore si Australia, arata Ministerul Educatiei.

La Olimpiada Internationala de Geografie, care s-a desfasurat in perioada 11-18 august, in orasul polonez Cracovia, au participat 142 de concurenti din 36 de tari.

Lotul olimpic si profesorii insotitori revin in tara marti, la ora 14.00, pe Aeroportul International „Henri Coanda”.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.