Acasă Stirile zilei Bani Romania ocupa penultimul loc in UE intr-un top mondial al competitivitatii economice!

Romania ocupa penultimul loc in UE intr-un top mondial al competitivitatii economice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania pe locul 78 din 144 de tari, intr-un top privind competitivitatea economica realizat de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum), si ocupa penultimul loc in UE, devansand numai Grecia.

Competitivitatea economiei romanesti este surclasata atat de tarile vecine Ungaria, Bulgaria si Ucraina, cat si de Vietnam, Georgia, Maroc, Columbia, Rusia, Iran, Ruanda, Peru, India, Kazahstan, Azerbaijan si Turcia.

Romania este urmata in top de Botswana, pe locul 79, iar state precum Muntenegru, Sri Lanka, Filipine sau Panama devanseaza economia romaneasca dupa criteriile competitivitatii.

Dintre statele UE, singurul situat sub Romania in top este Grecia, o economie care a pierdut circa 20% din PIB dupa cinci ani de recesiune, devastata de criza datoriilor de stat.

Economia romaneasca sta cel mai bine la capitolul eficienta, pe locul 64 in lume, si cel mai prost in ceea ce priveste inovatia – pozitia 106, potrivit Indicelui Global al Competitivitatii editia 2012-2013, publicat miercuri de WEF.

Cea mai competitiva economie din lume este Elvetia, urmata de Singapore, Finlanda, Suedia, Olanda, Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Hong Kong si Japonia, potrivit raportului WEF.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos