Acasă Politic Romania intra in razboi! Cine sunt trimisii din prima linie impotriva teroristilor...

Romania intra in razboi! Cine sunt trimisii din prima linie impotriva teroristilor ISIS!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romania va participa, in 2016, cu pana la 50 de militari la Coalitia Anti-ISIS, anunta, vineri, Ministerul Apararii Nationale (MApN), dupa participarea ministrului Mihnea Motoc la reuniunea oficialilor din tarile membre ale Coalitiei, ce a avut loc la Washington.

“Romania va participa in anul 2016, la demersurile Coalitiei Globale, cu un efectiv total de pana la 50 de militari, destinat activitatilor de instruire si consiliere a fortelor de securitate irakiene”, se arata intr-un comunicat.

Comunicarea vine dupa ce, intre 20-21 iulie, ministrul apararii nationale, Mihnea Motoc, a participat la Reuniunea tarilor contributoare la Coalitia Globala anti-ISIL/DAESH la nivelul ministrilor apararii si de externe, condusa de Statele Unite ale Americii.

Cei de la MapN sustin ca la Reuniune au fost condamnate “cu fermitate atacurile teroriste comise de ISIL/DAESH impotriva populatiei civile”, in statele din Orientul Mijlociu, in statele europene si in SUA.

Potrivit sursei citate, s-a discutat si despre accelerarea masurilor de combatere a ISIL/DAESH, precum si stabilizarea zonelor eliberate de sub ocupatia organizatiei teroriste.

“De asemenea, a fost subliniat rolul important al NATO in cadrul procesului de consolidare a capacitatii de aparare irakiene prin intermediul pachetului de capabilitati dedicat acestei tari, precum si din perspectiva utilizarii avioanelor AWACS ale Aliantei Nord-Atlantice in sprijinul fortelor Coalitiei de lupta impotriva ISIL/DAESH”, se mai noteaza in comunicat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos