Un procent de 10% dintre participantii la sondajul Ipsos European Pulse – Global @dvisor, dat publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, sunt de parere ca Romania este a doua cea mai slaba tara din punct de vedere economic, dupa Grecia (38%). Pe locurile urmatoare se situeaza Bulgaria si Lituania (4% fiecare), Croatia/Cipru/Letonia cu 3% si Ungaria cu 2%.

De asemenea, Romania este, in opinia celor intervievati, pe locul al treilea (7%) in topul celor mai putin influente tari in Europa, dupa Malta (10%) si Grecia (8%), urmatoarele procente fiind inregistrate de Croatia (5%), Estonia (3%) si Bulgaria (3%).\

Germania este considerata, in schimb, cea mai influenta tara din Europa, conform studiu Ipsos European Pulse – Global @dvisor. Doua treimi dintre respondenti, provenind din 12 tari, au declarat Germania drept cea mai influenta tara din Europa. Toate celelalte tari s-au situat sub 10% din mentiuni, urmatoarea clasata dupa Germania fiind Marea Britanie, cu 7%.

De asemenea, tot Germania (60%) a fost considerata tara cu cea mai puternica economie din Europa, urmata la mare distanta de Marea Britanie (7%), Suedia (4%) si Luxemburg (3%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.