Acasă Stirile zilei ROBOT de SPIONAT de forma unui VIERME

ROBOT de SPIONAT de forma unui VIERME

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specialistii care au creat acest bizar spion electronic sustin ca dispozitivul se poate „tara”, fara sa fie detectat, in cele mai inguste spatii, de unde poate sa transmita informatii video.

Proiectul realizat de armata americana este considerat a fi un superspion al viitorului.

Robotul de spionaj arata ca un vierme adevarat.

Dispozitivul de spionat mimeaza miscarile firesti ale unei rame sau al oricarui alt vierme de pamant. Este atat de rezistent, incat poate fi lovit si cu un ciocan, fara a putea fi distrus, dupa cum afirma specialistii de la MIT, Universitatea Harvard si Universitatea Nationala din Seul.

Robotul-rama se taraste ca un vierme prin miscari denumite in regnul animal miscari peristaltice, contractandu-si si relaxandu-si apoi segmentele corpului pentru a se deplasa pe diferite suprafete, putand fi folosit pentru a naviga atat pe terenuri accidentate, cat si pentru a patrunde in spatiile cele mai stramte.

Robotul a fost botezat „Meshworm„, datorita flexibilitatii foarte bune a tubului din „muschi artificiali” facuti din nichel si titan, dotati cu memorie ce le permite sa se contracte si sa se intinda, astfel incat sa se deplaseze prin astfel de miscari, scrie Daily Mail.

Robotul-spion a fost testat prin metode extreme de catre inventatorii sai. Ei l-au lovit cu ciocanul, l-au strivit cu piciorul, l-au aruncat cu putere pe suprafete dure. De fiecare data, robotul a ramas intact, cu toate sistemele lui de spionaj.

Detaliile despre robotul de spionaj au fost publicate in revista „IEEE- ASME Transactions on Mechatronics”.