Acasă Stirile zilei Revoltator! Un bucurestean nu a fost servit la un hypermarket din Odorheiu...

Revoltator! Un bucurestean nu a fost servit la un hypermarket din Odorheiu Secuiesc pentru ca nu a vorbit maghiara! „Duceti-va acolo de unde ati venit”! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un bucurestean a avut parte de-o experienta neplacuta intr-un hypermarket din Odorheiu Secuiesc, in judetul Harghita. Barbatul a comandat o portie de mici, insa nu a fost servit pentru ca nu stia sa comande in limba  maghiara. Intamplarea a avut loc chiar de Ziua Limbii Romane.

Barbatul spune ca a aflat ca cei care cer mici in limba romana nu sunt serviti, asa ca a vrut sa testeze acest lucru. Angajata lantului de magazine a luat initial banii, apoi barbatul sustine ca ar fi fost injurat in limba maghiara. In momentul in care o intreaba acest lucru, angajata Kaufland se adreseaza altor persoane in limba maghiara.

Ulterior, un barbat apare si spune ca este fiica lui si ca „daca nu stie romaneste, nicio problema” si ca el ar fi trebuit sa stie limba maghiara pentru ca se afla in tinutul Secuiesc.

Cetatean: Sa stiu eu ungureste? Dar de ce sa stiu eu ungureste?

Tatal: Fiindca sunteti aici, in Tinutul Secuiesc.

Tatăl: Duceti-va acolo de unde ati venit. Lasa, te duci in Bucuresti.

Intregul moment a fost filmat tocmai de cel care a facut comanda de mici la supermarket. Pe langa faptul ca vanzatoarea nu l-a servit, aceasta l-a ignorat complet, de parca nu se afla in acel loc. Bucuresteanul a insistat sa i se faca o portie de mici, insa rugamintile lui au atras atentia altor unguri care l-au amenintat. Filmuletul cu scena a fost postata pe youtube si distribuita intens in mediul virtual, in special pe Facebook.

Dupa acest incident, managmentul supermarketului a reactionat. „Regretam situatia semnalata si totodata ne cerem scuze. Subliniem ca ne delimitam ferm de astfel de comportamente discriminatorii. Politica noastra este sa oferim servicii de calitate, caracterizate de amabilitate, fata de toti clientii, nediferentiat. Va asiguram ca facem toate eforturile de a comunica cu toti clientii nostri intr-o maniera corecta si instruim periodic angajatii pentru a preveni astfel de situatii”, au declarat reprezentatii supermarketului.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos