Acasă World O companie care sustine ca a gasit leacul impotriva cancerului a fost...

O companie care sustine ca a gasit leacul impotriva cancerului a fost cumparata cu 12 miliarde de dolari! Achizitia este privita drept validarea tratamentului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gilead Sciences a ajuns la un acord de achizitie, in valoare de 11,9 miliarde de dolari, cu grupul Kite Pharma, care se afla cu cercetarile in stare avansata asupra tratamentului pentru cancer, anunta Financial Times.

Kite Pharma dezvolta tratamente experimentale cu scopul de a reproiecta celulele albe din sange, incat acestea sa poata lupta cu cancerul, procedeu cunoscut drept Car-T.

Acesta implica extractia unor celule ale pacientului, reproiectarea lor in laborator, apoi reintroducerea acestora in sistemul individului.

Produsul Car-T al celor de la Kite, denumit AxiCel, nu a fost inca aprobat in Statele Unite, dar compania a aplicat pentru aprobare si pentru permisiunea de a-l lansa pe piata si asteapta un raspuns in luna noiembrie.

Analistii preconizeaza ca produsul va primi aprobarea, dupa ce un produs rival al companiei Novartis a fost aprobat luna trecuta.

Achizitia este privita drept validarea tratamentului Car-T, care a fost dezvoltat rapid dar care ridica semne de intrebare dupa ce a provocat o serie de decese in cadrul studiilor clinice. De asemenea, exista incertitudini cu privire la permisivitatea acestuia de a fi produs la scara comeciala.

Gilead a fost liderul pietei de biotech pentru tratamentul impotriva hepatitei C, care ajunsese pana la 1000 de dolari doza la un moment dat, dar a pierdut din popularitate din cauza concurentei si a scaderii numarului de pacienti care aveau nevoie de tratament.

Sursa: ZF

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos