Mobile Unpacked, eveniment desfasurat la Londra, a fost locul unde Samsung a ales sa arate lumii pentru prima data noua sa bijuterie tehnologica – Galaxy S3. Cel mai asteptat smartphone da pana acum al anului si-a facut in sfarsit aparitia punand punct unei perioade lungi de asteptari presarata cu fel de fel de preview-uri, zvonuri si speculatii, scrie itnewz.ro
Majoritatea celor care au fost destul de norocosi sa butoneze urmasul lui Galaxy S 2 par sa fie destul de incantati de ce au vazut, carcotasii s-au luat de calitatea materialului din care este construit S3. Engadget au fost “party poopers” si au publicat inaintea lansarii un hands-on preview, toate detaliile despre noul telefon. Review-urile care vor curge in perioada urmatoare or sa clarifice insa plusurile si minusurile acestui device.
Mobile Unpacked, eveniment desfasurat la Londra, a fost locul unde Samsung a ales sa arate lumii pentru prima data noua sa bijuterie tehnologica – Galaxy S3. Cel mai asteptat smartphone da pana acum al anului si-a facut in sfarsit aparitia punand punct unei perioade lungi de asteptari presarata cu fel de fel de preview-uri, zvonuri si speculatii.
Prezentarea celor de la Samsung a inceput prin relatarea unor detalii tehnice, aici punand accentul pe faptul ca desi S3 are un display mai mare (4.8 inci ) decat predecesorul sau (4.3 inci ) dimensiunile acestuia nu s-au schimbat considerabil, fiind doar cu 16 % mai mari.
Display-ul de pe S3 este de tip Super AMOLED de 4.8 inci si are o rezolutie de 720 x 1280 (360ppi) pixeli, nu am inteles de ce nu s-a pus un AMOLED Plus, dar probabil au motive bine intemeiate. Camerele foto sunt de 2 respectiv 8 megapixeli. Camera secundara, cea de 2 megapixeli poate inregistra video la calitate 720p, iar cea principala de pe spate poate filma la 1080p – aproape nimic nou sub soare in acest segment.
Daca Galaxy S2 avea un procesor dual core, ei bine S3 are unul quad core tactat la 1.4 Ghz, de la care asteptarile sunt foarte mari in materie de performante, Exynos 4 Quad este numele lui si este o platforma proprietara Samsung. Noul smartphone vine in trei variante, 16/32/64 GB, si cu un slot de card microSD care suporta pana la 64 Gb. Sistemul de operare de pe acest terminal este Android Ice Cream Sandwich. Bateria de 2100 mAh ofera o autonomie de 1o ore, dar stim noi cum sta treaba cu autonomia 🙂 trebuie mentionat faptul aceasta poate fi incarcata wireless (prin inductie electro-magnetica), daca este asezata pe suprafata unui incarcator special.
Review Samsung Galaxy S3:
Direct Call – apeleaza automat un contact din agenda daca aveti detaliile acestuia deschise si duceti telefonul spre ureche, aceasta optiune poate fi folosita si daca sunteti in mijlocul unui SMS. Intrebarea e ce face daca te scarpini in cap, sau esti in autobuz/metrou si te tii brusc de laț, ori nu stiu ginditi-va ca se poate intampla orice.
Smart Stay – poate pe unii dintre voi ii deranjeaza cand display-ul intra in stand-by atunci cand cititi un e-mail sau sunteti pe o pagina de net si tot trebuie sa atingeti display-ul pentru ca acesta sa revina la normal. Functia Smart Stay foloseste camera frontala pentru a va privi la propriu ca sa isi dea seama daca va uitati sau nu la display, daca da atunci aceasta functie tine display-ul aprins, iar daca aceasta determina ca nu va mai uitati la display i-l trimite in stand-by.
Smart Alert – daca ati pierdut un apel, cand luati telefonul in mana acesta va vibra. Aici nu stiu, dar simplu led care palpaia ca si pana acum sau/si o notificare pe ecran era deajuns.
S Voice – este un software de recunoastere a vocii ( asemanator cu Siri de la Apple ca sa va faceti o idee ) prin care puteti transmite comenzi vocale smartphone-ului.
Social Tag – cu ajutorul tehnologiei de recunoastere faciala, aceasta functie conecteaza fotografiile pe care le-ati facut prietenilor cu conturile lor de pe retelele de socializare.
S Beam – cu ajutorul NFC (Near Field Communication) doua terminale S3 pot fi conectate si se pot transfera fisiere de diferite tipuri intre cele doua prin Wi-Fi. Doar intre doua S3-uri putem efectua astfel de transfer de fisiere, deocamdata.
All Share Cast – tot cu ajutorul Wi-Fi puteti conecta S3-ul la laptop-uri, tablete, televizoare sau i-l puteti folosi pe post de controller.
PopUp Play – puteti urmari fisiere video in timp ce efectuati alte activitati.
Specificatii Samsung Galaxy S3
Procesor – quad core Cortex A9 Exynos de 1.4 Ghz
Procesor grafic – Mali 400 MP
Memorie RAM – 1 Gb
Memorie interna – 16/32/64, microSD
Camera foto – principala 8 MP / secundara 2 MP
OS – Android ICS
Display – 4.8 inci Super AMOLED, Gorilla Glass 2
Dimensiuni- 136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133 grame
Baterie – Li Ion 2100 mAh
Asteptam sa vedem ce vanzari o sa genereze perla coroanei Samsung, avand in vedere ca mai sunt doar cateva luni pana la lansarea rivalului iPhone 5 de la Apple. Incepand cu 29 mai o sa gasim S3 si in Romania. Noi speram sa putem lua un model in teste cat mai curand si sa vedem daca s-a meritat sau nu asteptarea.