Nu vorbim de clasica salata pe care o poti pune si la borcan pentru la iarna, ci de o varinata stilata cu fenicul si nuci.
Ingrediente:
- 5-6 sfecle rosii si galbene medii
- 100g crema branza
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 4 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri chives tocate
- ¼ lingurita mustar Dijon
- 1 lingura otet de vin
- 1 lingurita ceapa verde tocata
- 60 ml ulei de masline
- 350g fenicul feliat subtire
- 2 linguri capere
- 50g nuci prajite si tocate
- sare
- piper negru macinat
Preparare:
Spala bine sfecla, condimenteaza cu sare si piper, stropeste-o cu ulei de masline si pune-o intr-o tava cu putina apa. Coace-o in cuptorul incins acoperita cu folie de aluminiu. Sfecla va fi gata dupa aproximativ 40 de minute, cand poti sa introduci usor un cutit pana in mijlocul ei.
Intre timp, amesteca intr-un bol crema de branza, coaja de lamaie, 1 lingura de zeama de lamaie si jumatate din chives tocate. Condimenteaza cu sare si piper. Intr-un alt bol, amesteca mustarul, 3 linguri zeama de lamaie, otetul, un praf de sare si piper si uleiul de masline.
Cand sfecla este coapta scoate-o din cuptor, lasa-o sa se raceasca, curat-o de coaja si toaca-o in cubulete. Amesteca sfecla cu feniculul, caperele, restul de chives si vinegreta cu mustar. Chiar iniante de servire presara deasupra nucile tocate si dressing-ul cu crema de branza.
Pofta Buna!