Avocado… minune de fruct. Bun in salate, bun in mastile pentru fata, bun in crema de ciocolata, bunca dressing pentru salata, bun ca maioneza si bun strivit. Strivit, adica guacamole.
Guacamole e bun cu cubulete de rosii incorporate, cu cubulete de ceapa, cu cubulete de avocado.
Desi este la baza un sos folosit in bucataria mexicana, putem sa o mancam ca atare.
O singura conditie trebuie indeplinita pentru un guacamole gustos: avocado trebuie sa fie bine copt.
Stim ca e bine copt atunci cand e moale la palpat. Altfel, il lasam sa se coaca la temperatura camerei. De indata de fructul e copt,guacamole e gata in 5 minute.
INGREDIENTE:
- 1 avocado
- 2 rosii mici
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 ardei verde
- 1 lingura de ulei de masline; sare si piper
PREPARARE:
Intr-un castronel, strivim usturoiul si-l pisam cu pistilul pana ce devine pasta. Curatam avocado si il adaugam in castronel. Pistilul loveste din nou pana ce transforma totul intr-o pasta. Adaugam restul ingredientelor. Recomandam a se manca cu bruschete, crackers sau tortilla.
Pofta Buna!