Acasă Utile Culinar Reteta RAW: GUACAMOLE (fara foc)

Reteta RAW: GUACAMOLE (fara foc)

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Avocado… minune de fruct. Bun in salate, bun in mastile pentru fata, bun in crema de ciocolata, bunca dressing pentru salata, bun ca maioneza si bun strivit. Strivit, adica guacamole.

Guacamole e bun cu cubulete de rosii incorporate, cu cubulete de ceapa, cu cubulete de avocado.

Desi este la baza un sos folosit in bucataria mexicana, putem sa o mancam ca atare.

O singura conditie trebuie indeplinita pentru un guacamole gustos: avocado trebuie sa fie bine copt.

Stim ca e bine copt atunci cand e moale la palpat. Altfel, il lasam sa se coaca la temperatura camerei. De indata de fructul e copt,guacamole e gata in 5 minute.

INGREDIENTE:

  • 1 avocado
  • 2 rosii mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei verde
  • 1 lingura de ulei de masline; sare si piper

PREPARARE:

Intr-un castronel, strivim usturoiul si-l pisam cu pistilul pana ce devine pasta. Curatam avocado si il adaugam in castronel. Pistilul loveste din nou pana ce transforma totul intr-o pasta. Adaugam restul ingredientelor. Recomandam a se manca cu bruschete, crackers sau tortilla.

Pofta Buna!