Acasă Utile Reteta naturala care te scapa de urcior!

Reteta naturala care te scapa de urcior!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Conjunctivita nu este singura infectie oculara foarte contagioasa: urcioarele si salazioanele sunt si ele foarte usor de contractat, ambele avand simptome si urmari neplacute.

Pentru tinerea sub control a infectiilor, medicii recomanda de regula picaturi oculare si unguente cu antibiotic, desi cazurile grave pot necesita chiar operatie.

Daca tratamentul problemelor oculare trebuie sa includa, in majoritatea cazurilor, substante medicamentoase prescrise de oftalmolog, exista si remedii naturiste care pot preveni si vindeca urcioarele si salazioanele fara sa mai fie nevoie de interventia unui medic.

Cauzele aparitiei urcioarelor si salazioanelor

Urcioarele sunt mici excrescente iritate care apar de-a lungul liniei genelor. De regula, ele sunt cauzate de bacterii sau de infundarea canalului lacrimar, respectiv a glandelor sebacee din preajma ochiului. Urcioarele rareori isi modifica dimensiunile si tind sa se retraga de la sine in decurs de cel mult o luna.

Salazioanele sunt cauzate si ele tot de infundarea glandelor sebacee cu praf sau cu produse de machiaj. Spre deosebire de urcioare, acestea cresc treptat in dimensiuni, inflamatia cuprinzand intr-un final pleoapele in intregime, sau chiar intreg ochiul, ceea ce afecteaza inclusiv vederea. Alte simptome sunt durerile si mancarimile localizate, sensibilitatea la lumina, lacrimarea si incetosarea vederii.

Cum poti interveni

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos