Deputatul ALDE Remus Borza, condamnat penal in dosarul Hidroelectrica a cerut duminica, in timpul dezbaterilor din cadrul Comisiilor reunite de buget-finante din Parlament, suspendarea discutiilor pe buget, pana la rezolvarea „convulsiilor sociale” din strada, care „imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat si care pot sa degenereze intr-un razboi civil”. In timpul dezbaterilor la bugetul Consiliului Superior al Magistraturii, Remus Borza a intervenit si a cerut suspendarea discutiilor.

Administratorul judiciar al companiei Hidroelectrica, Remus Borza, a fost condamnat luni definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, el fiind acuzat ca a directionat catre societatea sa de avocatura contracte de asistenta juridica, platite de Hidroelectrica.

„Ne bucuram ca CSM cere cu 20 la suta mai mult decat anul trecut. Problema este daca vom avea bani. Si asta este valabil pentru toate ministerele. Si as veni sa fac o propunere. In mod normal, raportat la ceea ce se intampla astazi in strada, noi ar trebui sa suspendam dezbaterile pe bugete, pentru ca, pana cand nu vom avea o solutie finala la aceste convulsii sociale, care imbraca germenii unei veritabile lovituri de stat si care pot sa degenereze intru-un razboi civil, orice discutie a noastra este de prisos, cata vreme am plecat de la constructia bugetara pe niste premise care s-ar putea sa nu se mai indeplineasca. O crestere economica de 5,2%, adica o crestere a PIB-ului de la 758 la 815 miliarde lei, venituri mai mari colectate la bugetul statului de 254 miliarde lei in 2017. Daca nu o sa avem bani, nu o sa putem da la niciun minister si institutie, pentru ca in acest an pe fiecare ordonator de credite avem cresteri. De 10 zile, Romania pierde in fiecare zi cateva miliarde”, a spus Borza, care a fost intrerupt de presedintele de comisie.