Bilantul contabil depus recent de Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cea mai importanta subdiviziune administrativa a BOR, indica rezultate care pot starni invidia oricarui antreprenor privat din Romania.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) a avut in anul fiscal 2014 venituri totale de 53,6 milioane lei, potrivit bilantului depus recent la ANAF. Cea mai importanta unitate administrativ bisericeasca din subordinea BOR a raportat cheltuieli de 46,6 milioane lei, rezultand un excedent de 7 milioane lei.

Reprezentantii MMB au prevazut venituri de doar 51,7 milioane lei, iar excedentul real a fost cu 1,7 milioane lei mai mare decat cel anticipat.

Pe de alta parte, depasirea estimarilor economice este o situatie des intalnita in rapoartele financiare ale MMB, depuse in ultimii sase ani, potrivit adevarul. ro. Veniturile totale sunt mai mari cu aproape 3 milioane lei comparativ cu 2013, iar excedentul e mai ridicat cu aproape 1 milion de lei.

Potrivit raportului financiar, excedentul provine din activitatile fara scop patrimonial – asistenta sociala, donatii etc – si nu din activitatea economica, precum vanzarile de carte, de obiecte religioase sau agricultura.

Din 2008, anul de debut al crizei financiare si cel in care la conducerea MMB a fost instalat inaltpreasfintitul Teofan si institutia bisericeasca a reusit sa depaseasca la fiecare raportare fiscala estimarile de profit.

Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) cuprinde eparhiile: Arhiepiscopia Iasilor, Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, Arhiepiscopia Romanului si Bacaului si Episcopia Husilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.