Acasă Life Dezvoltare Personala Reinventeaza-te in doar doua minute! Citeste povestea motivationala a doi purici!

Reinventeaza-te in doar doua minute! Citeste povestea motivationala a doi purici!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi purici s-au vorbit si s-au inteles:

– Stii care e problema noastra? Noi nu zburam, stim doar sa sarim. Sansa noastra de supravietuire atunci cand suntem perceputi de catre caine este zero. De aceea, exista mai multe muste decat purici in lumea asta.

Au angajat apoi o musca in calitate de consultant, au intrat in programul de invatare a zborului si au plecat in zbor.

Dupa un timp, primul purice i-a spus celuilalt:

– Vrei sa stii ceva? Zburatul nu este suficient, pentru ca ne-am lipit de corpul cainelui dar timpul nostru de reactie este mult mai mic decat viteza lui de a ne indeparta. Trebuie sa invatam sa facem la fel ca albinele, sugem nectarul si fugim rapid.

Au angajat apoi o albina pentru consultanta, care le-a explicat tehnica de a suge sangele si a zbura. A functionat, dar nu a rezolvat problema … Primul purice a explicat de ce:

– Sacul nostru pentru stocarea sangelui este mic, asa ca trebuie sa stam mult timp sa sugem. De scapat am scapa dar nu ne hranim destul. Trebuie sa invatam cum sa ne hranim la fel ca tantarii, pentru ca ei fac asta repede.

Si apoi un tantar le-a recomandat o firma de consultanta care le-a oferit consultanta pentru a mari dimensiunea abdomenului. S-a rezolvat, dar numai pentru cateva minute … Cu cat puricele a fost mai mare, a fost mai usor de simtit de catre caine, si a fost surprins chiar inainte de aterizare. Atunci au intalnit o capusa care le-a spus:

– Hei, frumosilor… sunteti din plastic?

– Nu, ne-am reinventat. Acum suntem puricii adaptati la provocarile secolului XXI. Zburam, scormonim si putem stoca mai multe alimente.

– Si de ce provocari va pregatiti voi?

– Nu ne pregatim, deja am beneficiat de consultanta de la musca, albina si tantari iar acum o libelula ne invata tehnica radar. Si tu, cum te descurci?

– Oh, sunt bine, multumesc. Puternica si sanatosa.

Dar capusa nu a inteles nimic iar unul dintre purici ii spune:

– Dar, totusi, tu nu esti preocupata pentru viitor? Nu vrei sa-ti reinventezi tehnicile de a gasi alimente?

– Cine a spus ca nu? Am angajat un melc in calitate de consultant.

-? Dar ce au de-a face melcii cu puricii, intreaba unul dintre purici…
– Totul. Am avut aceeasi problema ca si voi. Dar, in loc de a ma plange l-am lasat sa evalueze situatia si sa-mi sugereze cea mai buna solutie pentru a ma alimenta bine. Melcul a petrecut trei zile acolo, in liniste, uitandu-se doar la caine si apoi mi-a spus: „Nu schimba nimic doar stai pe partea de sus a capului cainelui pentru ca acolo este singurul loc in care nu ajunge cu piciorul …”

<<<<<<< >>>>>>>

Morala

Nu aveti nevoie de o reinventare radicala pentru a avea o viata mai buna. Adesea o schimbare majora poate fi doar schimbarea unghiului din care priviti lucrurile.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos