Acasă Stirile zilei Regulile + Programul de la B’ESTFEST Summer Camp care isi deschide portile...

Regulile + Programul de la B’ESTFEST Summer Camp care isi deschide portile pe 6 iulie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

B’ESTFEST Summer Camp isi va deschide portile pe 6 iulie, iar 30 de artisti straini vor urca pe scena din Tunari. Printre artistii anuntati deja pe afisul festivalului se numara Pulp, Garbage, Röyksopp, Caro Emerald, Selah Sue, alaturi de B.U.G. Mafia, Parazitii, Suie Paparude, Subcarpati, Grimus, Les Elephants Bizarres.

B’ESTFEST Summer Campva avea loc weekend-ul acesta, 6-8 iulie, pe acelasi islaz al comunei Tunari, la doar 15 minute de Casa Presei Libere.

B’ESTFEST nu se dezminte nici in acest an, confirmandu-si inca o data statutul obtinut inca de la prima editie, de cel mai mare festival de muzica organizat in Romania. Daca in 2011, B’ESTFEST Park avea la dispozitie 25 de hectare pentru a se desfasura, anul acesta intregul festival se va intinde pe o suprafata mult mai mare, de aproape 30 de hectare.

Productia evenimentului a inceput inca de saptamanile trecute, prin amenajarea drumurilor de acces, cosirea ierbii si demarcarea zonelor din festival. Pentru a imprejmui intregul perimetru al B’ESTFEST Park au fost necesari peste 5500 de metri de garduri inalte si alti 1500 de metri de garduri mici, pentru lucrarile de amenajare fiind folosite 4 macarale mari, de supratonaj, 10 motostivuitoare, 4 manitou-uri si 60 de tiruri.

Zona de backstage se va intinde pe aproape 3000 de metri patrati, in timp ce 6000 de metri patrati din suprafata totala de festival, excluzand campingul, vor fi acoperiti de corturi mari necesare echipei de productie si artistilor. Bautura rece va fi din belsug, peste 200 de metri liniari de baruri aflandu-se la dispozitia publicului.

Scena principala a festivalului va fi la randul ei impunatoare: 50 de metri deschidere, 32 adancime si 18 inaltime, fiind cea mai mare scena din Romania si Europa de Est, si totodata cea mai mare scena de aluminiu din lume.

Peste 800 KW de sunet si alti 1.200 KW de lumini vor asigura buna dispoztie in cadrul festivalului, intreaga putere instalata in B’ESTFEST Park depasind valoarea de 3,5 megawati. Nu vor lipsi alte 200 de lumini inteligente, plus lasere, sky tracere si multe ecrane LED.

Productia evenimentului va beneficia de o desfasurare de forte impresionanta, aproape 2000 de oameni urmand a face parte din echipa de organizare pe fiecare zi de festival, carora li se alatura aproximativ 300 de agenti de paza ce vor supraveghea intreaga zona pe durata a evenimentului.

Transportul catre festival se va putea face cu masina personala, bicicleta sau motocicleta din dotare, la intrarea in spatiul de festival fiind amenajata o parcare extrem de generoasa.

Pietonii vor avea la dispozitie microbuzul 445, ce poate fi luat de la statia de Metrou Pipera, precum si cursa speciala RATB care va circula tur si retur de la Charles de Gaulle pana la B’ESTFEST Park, incepand cu ora 14:30 vineri, si 12:00 in zilele de sambata si duminica, pana la 6 dimineata. Cursa va circula in regim de expres, biletul fiind de 3.5 lei pe calatorie.

Autobuzele vor efectua opriri la Piata Charles de Gaulles si Piata Presei Libere si vor purta inscriptia „Cursa speciala-B’ESTFEST”. Autobuzele vor circula la un interval de succedare de aproximativ 16 minute pana la ora 21.00, de 60 minute intre orele 21.00 si 2.00, respectiv 16 minute, intre orele 2.00 si 6.00.

Accesul in zona de festival se va face vineri, 6 iulie, incepand cu ora 15:00, urmand ca sambata si duminica portile sa se deschida publicului ceva mai devreme, la ora 12:00, urmand a se inchide in fiecare zi a festivalului la ora 6 dimineata, accesul in camping fiind permis, in baza voucher-ului de campare, pe toata perioada zilei.

In zona de festival nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticlele de parfum peste 100 ml si deodorante), bidoane de plastic, cutii de bautura, conserve sau alte alimente, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, scaune, arme, bauturi sau mancare, obiecte contondente, animale de companie, lanturi, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil) sau aparate de inregistrare audio-video.

De asemenea, in caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor fiindu-le recomandat sa-si aduca pelerine de ploaie.

In zona de concert, pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate in baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate in locatie. In zona de Food Court vor exista nenumarate restaurante cu specific indian, italian, turcesc, romanesc, plus clatite la discretie, tot pe baza de jetoane.

In camping este permis accesul cu bauturi si alimente in cantitati limitate, detalii fiind disponibile in conditiile generale afisate pe: www.bestfest.ro.

Spectatorii care detin abonament si/sau voucher de camping, vor primi o bratara in momentul accesului si trebuie sa o pastreze la mana pe toata durata festivalului. La intrarea in spatiul de festival, vor fi amplasate si cutii valorice ce poti fi utilizate pentru depozitarea obiectelor personale.

Programul complet al evenimentului si/sau modificari, detalii, se regaseste pe site-ul oficial: www.bestfest.ro