Peste 200 de inalti functionari loiali unchiul executat al lui Kim Jong-un, fostul  presedinte al Comitetului de Stat al Apararii, Jang Song Taek, vor fi condamnati la moarte, potrivit publicatiei sud-coreene Chosun Ilbo.

„Comitetul pentru Securitatea Statului a desfasurat o operatiune pentru a identifica functionarii loiali lui Jang Song Taek dupa executarea sa in luna decembrie a anului trecut si a identificat peste 200 dintre principalii sai sustinatori si 1.000 de simpatizanti” – scrie ziarul.

Este de remarcat faptul ca aproximativ 1.000 de membri ai familiilor acestor inalti functionari vor fi trimisi in lagare de munca, fara judecata, sub acuzatia de complicitate in atentarea la siguranta statului.

„Printre cei care vor fi condamnati la moarte sunt 200 de oficiali ai Partidului Muncitorilor, Guvernului si armatei, care au primit ordine direct de la Chang Song Taek. Executiile vor avea loc pe poligonul Academiei Militare Kang Kon, in prezenta unor oficialitati de rang inalt ai partidului, guvernului si armatei” , mai scrie ziarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.