Acasă Stirile zilei Regele Mihai I a murit la 96 de ani! Trupul neinsufletit va...

Regele Mihai I a murit la 96 de ani! Trupul neinsufletit va fi depus la Castelul Peles!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regele Mihai I s-a stins din viata, a anuntat marti Casa Regala. Regele Mihai I a fost ultimul monarh al Romaniei, dintr-un sir de patru regi pe care i-a avut tara noastra, intre 1881 si 1947. El a fost fortat de comunisti sa abdice si sa paraseasca tara, insa prin actiunile si pozitiile sale publice a spirijinit mereu mersul democratiei in Romania. Regele va fi inmormantat sambata la Curtea de Arges.

Regele Mihai a murit marti, 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora Romaniei. Majestatea Sa se afla la resedinta din Aubonne impreuna cu principesa Maria, care a mers acolo inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

„Majestatea Sa Regele Mihai I a incetat din viata astazi, 5 decembrie 2017, ora 13, la resedinta privata din Elvetia. La capataiul Regelui a stat pana in ultima clipa Alteta sa Regala, Principesa Maria”, a precizat Familia regala a Romaniei, intr-un comunicat de presa.

Starea de sanatate a Majestații Sale, Regele Mihai, a fost in continua degradare in ultimul an. Familia a facut public ca regele suferea de cancer si era sub supraveghere medicala continua.

Trupul neinsufletit al regelui va fi adus in tara miercuri, la Palatul Peles din Sinaia, joi va ajunge la Bucuresti, in sala tronului din Palatul Regal, iar sambata va fi inmormantat la Curtea de Arges.

„Trupul neinsufletit al Regelui Mihai I va fi depus in Holul de Onoare al Castelului Peles, apoi pentru doup zile in Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de inmormantare va avea loc la Curtea de Arges, in noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala. La dorinta Custodelui Coroanei romane, funeraliile Regelui Mihai I vor respecta traditia inaintasilor Majestatii Sale Defuncte”, se mai arata in comunicat.

De altfel, el nu a mai vizitat Romania de multa vreme si nu a putut participa nici macar la inmormantarea sotiei sale, Regina Ana.

Regele Mihai I – ultimul monarh din tarile Europei de Est, care pe 25 octombrie 2017 a implinit 96 de ani – s-a retras din viata publica la inceputul lunii martie a anului trecut, cand Casa Regala a anuntat ca acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant si leucemie cronica si a fost supus unei interventii chirurgicale la o clinica din Lausanne.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos