Acasă World Record! Vezi cati ani are cea mai in varsta mama!

Record! Vezi cati ani are cea mai in varsta mama!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anatolia Vertadella, o femeie din Italia, in varsta de 101 de ani, a devenit cea mai in varsta mama din lume dupa ce a nascut un baietel sanatos in urma unui transplant de ovar, o interventie criticata de multi specialisti din cauza varstei inaintate.

Operatia controversata a fost facuta intr-o clinica privata din Turcia, intrucat legile europene privind transplantul de ovare nu permite o astfel de interventie. Mama centenara a refuzat sa dezvaluie numele clinicii unde a fost efectuata operatia.

A nascut al 17-lea copil
„Sunt foarte recunoscatoare pentru toata echipa de medici care a decis sa mearga mai departe cu toata operatiunea”, a spus in lacrimi femeia. „Sunt atat de recunoscatoare ca am dat nastere celui de-al 17-lea copil. Aceasta este o adevarata binecuvantare si un testament pentru puterea Creatorului „, a declarat ea reporterilor locali.

„Atat de mult timp m-am simtit inutila, nu am putut sa procreez de cand am implinit 48 de ani, cand am fost diagnosticata cu cancer ovarian. Pentru o lunga perioada de timp am crezut pe Dumnezeu ma pedepsea, dar in generozitatea lui dumnezeiasca, el mi-a acordat inca o data fertilitatea”, sustine femeia.

Dr. Alexandro Popolicchi, cel care a ajutat-o sa nasca sustine ca transplantul de ovar la o astfel de varsta este o interventie controversata si ca a fost realizat intr-o clinica privata din Turcia, acolo unde nu se aplica legile europene. Cu toate acestea admite ca oportunitatea unei astfel de decizii este a pacientului.

„Cine sunt eu sa judec daca acest lucru este adecvat sau nu? Ea a dat nastere unui copil frumos si aceasta nastere miraculoasa este cu siguranta un dar de la Dumnezeu!”, a declarat medicul. „Operatia a fost complet legala in Turcia si asumata de o mana de chirurgi experti. In ciuda varstei, pacienta este sanatoasa si eu ii prezic inca multi ani buni in fata, alaturi de copilul ei. Multi copii se nasc in lume nedoriti sau accidental. Nu este frumos sa stii ca acest copil vine intr-un camin iubitor?”.

Femeia este vaduva din 1998, asa ca sarcina a fost posibila dupa gasirea unui donator de sperma.

„L-am intalnit pe tatal lui Francesco pe internet, in timp ce incearcam sa gasesc un tata pentru copilul meu. Acest om in varsta de 26 de ani, este un catolic si asta este tot ceea ce este conteaza pentru mine. Stiu ca nu suntem casatoriti si ca el nu va juca un rol important in viata lui Francesco, dar i-am scris Papei si i-am cerut iertare. Mi-am numit copilul dupa Papa, in onoarea lui. Eu inca imi iubesc sotul decedat si voi ramane vaduva pana cand cand voi muri, dar am avut nevoie de asta ca sa implinesc voia lui Dumnezeu „, a explicat ea, conform BZI.

Pana acum, cea mai in varsta mama din lume era considerata Malegwale Ramokgopa, o femeie nascuta in Africa de Sud in 1839, care ar fi dat nastere la gemeni la trei zile dupa cea a implinit 92 de ani, pe 3 octombrie 1931.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos