Record Mondial la Arad: Cel mai lung sandvis multietnic

Raw Life and Style

Cel mai lung sandvis multietnic din lume a fost pregatit la Arad, de catre 50 de bucatari reprezentand 10 etnii care convietuiesc in Romania.

Bucatari bulgari, evrei, germani, macedoneni, maghiari, romani, rromi si slovaci au lucrat sub coordonarea maestrului bucatar banatean Uica Mihai pentru a pregati sandvisul multietnic de 106 metri.

Sandvisul a fost impartit in 10 segmente, iar fiecare etnie a folosit alimente si retete specifice pentru a pregati cate un segment distinct din acest sandvis.

Este foarte greu de spus care dintre segmente a fost cel mai gustos, dar sandvisul a fost devorat in mai putin de o ora de publicul care a participat la acest eveniment.

Acest record intercultural a fost omologat de World Association of Chefs Societies, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber, Cupa Aradului.

Click pe aceeasi tema:  Gestul care a emotionat iubitorii de caini din toata lumea! Un fotograf face poze artistice cu cainii strazii pentru a incuraja adoptia!

Iata compozitia segmentelor de sandvis pe care bucatarii le-au pregatit pentru a stabili acest record mondial:

Maghiari
– unt frecat cu boia dulce si boia iute
– carnati picanti, ciolan afumat, ardei kapia, rosii

Evrei
– unt frecat cu hrean
– peste afumat, masline, gogsari marinati, salata verde

Germani
– unt frecat cu patrunjel verde
– kaiser, cascaval, ceapa verde, castraveti, rosii, salata verde

Sarbi
– unt frecat cu ceapa verde si usturoi
– salam cu sunca, castraveti acri, ardei gras, rosii, salata verde

Click pe aceeasi tema:  Aproximativ 25% dintre romani cauta intai sa economiseasca si apoi sa cheltuiasca bugetul disponibil!

Ucraineni
– unt frecat cu sardele
– oua fierte, macrou marinat,masline, gogsar, salata verde

Slovaci
– unt frecat cu masline
– salam de sibiu, branza topita, ceapa verde, castraveti, rosii salata verde

Bulgari
– unt frecat cu marar
– salam Victoria, costita afumata, branza Feta, castraveti rosii, salata verde

Rromi
– unt frecat cu usturoi si boia dulce
– muschi tiganesc, carnati afumati, branza de oaie, castraveti, rosii, salata verde

Macedoneni
– unt frecat cu Feta
– parizer de vita, omleta, ardei gras, ceapa verde, rosii

Romani
– amestec din toate produsele, luate in cantitati mici de la fiecare etnie.









spre