Elevii romani au castigat sapte medalii, doua de aur, doua de argint si trei de bronz, la Olimpiada Internationala de Astronomie, acesta fiind cel mai bun palmares in istoria tuturor participarilor la competitie, potrivit mediafax.ro.

Medaliile de aur au fost cucerite de Paul Andrei Draghis si Tudor Suciu, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Draghis a fost laureat cu aur si la editia precedenta a competitiei.

Cele doua medalii de argint au fost obtinute de Malina Rosca, absolventa a clasei a VIII-a la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, si Andrei Catalin Raduc, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.

Medaliile de bronz ale Romaniei au intrat in posesia elevilor Maria Cristiana Dedu (clasa a IX-a/Colegiul National „Petru Rares” din Piatra-Neamt), respectiv Denis Turcu si Sebastian Trifa, ambii elevi in clasa a XII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti. Din echipa Romaniei a facut parte si Alexandru Calin (clasa a X-a/Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti).

Cele sapte medalii obtinute au asigurat Romaniei locul III in ierarhia neoficiala pe natiuni, a mai precizat sursa citata.

Olimpiada Internationala de Astronomie, ajunsa la editia a 18-a, s-a desfasurat intre 6 si 14 septembrie in capitala Lituaniei, Vilnius.

Competitia a reunit peste 160 de concurenti din 20 de tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.