Acasă Multimedia Fotogalerie Arhitectii au dezvaluit cum ar putea arata o asezare umana pe Marte!...

Arhitectii au dezvaluit cum ar putea arata o asezare umana pe Marte! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Arhitectii au dezvaluit cum ar putea arata o asezare umana pe Marte, construita de roboti cu ajutorul materialelor ce se gasesc acolo, putand fi gata sa primeasca primii oameni, potrivit mediafax.ro.

1marte1

De asemenea, o companie olandeza vrea sa trimita oameni pe planeta rosie in 2023, in cadrul unei variante de colonizare intitulata Mars One. Si aici regasim ideea construirii unor dispozitive robotizate, alimentate cu energie solara, capabile sa realizeze o baza locuibila.

1marte2

Dar o alta varianta, care nu are legatura cu Mars One, se apropie mai mult de planurile de viitor ale NASA, care doreste trimiterea de echipaje umane catre Marte.

1marte4

Compania germana ZA Architects a dat publicitatii un proiect, schitat de Dmitry Zhuikov si Arina Agieieva, care incearca sa gaseasca o metoda de a construi asezari permanente pe Marte cu ajutorul robotilor si a materialelor locale, reducand, astfel, riscurile si costurile.

1marte5

„Deocamdata exista cateva constrangeri majore, in primul rand gradul de siguranta, costurile mari si limitarile de volum ale unor transporturi. Mai departe, lucrarile de constructie pe Marte ar avea loc in conditii foarte grele: temperaturile pe suprafata planetei pot scadea pana la -150 de grade celsius. Ideea este sa construim cavitati subterane etansate cu roca bazaltica, care in mod natural alcatuieste forme hexagonale. Odata cavitatile realizate, oamenii ar zbura catre Marte si ar incepe constructia utilitatilor tehnice”, explica Dmitry.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos