Recomandarea nutritionistului Nicolae Hancu de Sarbatori: Vin in cantitati mici, bere foarte putin si spirtoase deloc!

Nutritionistul Nicolae Hancu recomanda ca la mesele copioase de Sarbatori sa aveti grija la consumul de bauturi alcoolice inainte de masa. Specialistul recomanda vinul, in cantitati mici, mai putin berea si deloc bauturile spirtoase.

„Noi in general nu recomandam bauturile spirtoase consumate inainte de mancare, pentru ca se produc anumite modificari care deregleaza dupa aceea consumul alimentelor. Recomandam vin la masa si dupa masa. Pentru Seara de Craciun berea este mai putin recomandata, dar ea poate sa fie mutata pentru prima zi de Craciun, pentru ziua de 25 si 26. Toate acestea pot sa fie consumate; doua-trei pahare de vin… Daca cineva are antrenament la mai mult si-si pierde masura o sa vada care sunt consecintele, pentru ca va dati seama ca abuzul alimentar combinat cu abuzul alcoolic este un dezastru pentru un organism si pentru un organism care urmeaza dupa post este un si mai mare dezastru”, avertizeaza nutritionistul.

Loading...

Totusi, daca se depaseste consumul moderat de alcool, cu efecte neplacute a doua zi, Nicolae Hancu recomanda ca remediu apa la temperatura camerei, nu lichidele folosite in popor, cum este moarea de varza.

„Daca pe cineva il afecteaza abuzul de alcool si de mancare, a doua zi el trebuie sa fie retinut, cel putin pana in partea a doua a zilei, sa aiba un bun tranzit intestinal pentru a-si elimina reziduurile alimentare si asa mai departe. Sub niciun motiv sa nu isi provoace voma, asa cum faceau romanii in urma cu mii de ani, si sa consume foarte multe lichide, lichide la temperatura camerei. Povestea aceasta cu moarea de varza, cu licori acre si asa mai departe sunt vorbe din popor si nu am nicio baza stiintifica. Sa nu uitam ca un consum de apa minerala gazoasa sau negazoasa, plata, consumata mai mult de 2-3 litri ajuta foarte mult la reechilibrarea organismului, combinata cu consumul de fructe, dar nu chiar imediat, pentru ca ne provocam tulburari digestive. Si cu salate, legume la gratar, legume la cuptor” completeaza nutritionistul Nicolae Hancu.

sursa: Agerpres

Loading...
spre