Ministerul Apelor si Padurilor lanseaza un atac dur la adresa Agent Green si de-Clic.ro. Ministerul dezvaluie care este situatia in privinta aplicatiei inspectorul padurilor.

Fapte ale Agent Green si de-clic.ro:

Instiga, prin dezinformare voita si manipulare grosolana, mii de cetateni de buna credinta impotriva Ministerului Apelor si Padurilor, prezentand institutia ca pe dusmanul public al dezvoltarii sistemului informatic care contribuie la stoparea taierilor ilegale.

Ignora voit realitatea expusa constant de Ministerul Apelor si Padurilor, prin care se explica situatia concreta a Inspectorului Padurii.

Creeaza intentionat confuzie intre o aplicatie de mobil functionala si o platforma electronica inexistenta legal, care, intamplator sau nu, au fost denumite la fel: Inspectorul Padurii.

Manipuleaza oamenii, cerandu-le sa semneze o petitie prin care solicita Ministerului Apelor si Padurilor sa faca lucruri despre care ei stiu ca sunt ilegale, fara sa le prezinte integral informatiile primite constant de la institutie.

Cer bani oamenilor pentru a organiza actiuni contra Ministerului Apelor si Padurilor, prezentandu-le informatii false.

REALITATE:

De ce nu se poate continua dezvoltarea aplicatiei in forma ceruta de Agent Green si de-clic.ro?

Ministerul Apelor si Padurilor nu poate sa dezvolte ceva ce nu exista legal. Platforma web www.inspectorulpadurii.ro este parte nefinalizata a unui contract expirat, un produs in stadiu intermediar, incomplet. Legal, acest produs NU exista. In consecinta, continuarea dezvoltarii portalului in forma solicitata de Agent Green si de-clic.ro reprezinta o incalcare flagranta a legii, cu consecinte de natura penala.

CUM S-A AJUNS AICI:

In 2016, Guvernul Ciolos a incalcat legea achizitiilor publice prin atribuirea directa a unui contract de dezvoltare, aceasta aplicatie fiind parte integranta a respectivului contract, in valoare de peste 500.000 euro. Mai precis, a solicitat acordul ANRMAP pentru negocierea cu un singur ofertant si atribuirea directa, pe motiv ca firma respectiva este unic detinator al tuturor codurilor sursa. Fals! Guvernul Ciolos a mintit pentru a obtine acordul ANRMAP, firma detinand in realitate doar doua din cele patru coduri sursa.

Guvernul Ciolos si-a asumat prin contract sa achite plati in avans, reprezentand serviciile pe urmatoarele 20 de luni, ceea ce contravine flagrant cu legea achizitiilor publice.

Pana la data de finalizare a contractului (17 decembrie 2016), dezvoltarea nu a fost incheiata, nu s-a predat un produs final si nici s-a incheiat un act aditional. Prestatorul insusi recunoaste, prin adresa oficiala, incheierea contractului fara predarea unui produs final!

Concluzie: Nimeni nu a predat sau primit un produs final in baza contractului incheiat de Guvernul Ciolos. Oficial si legal dezvoltarea sistemului informatic nu s-a produs!

IMPORTANT: Toate ilegalitatile prezentate fac obiectul unei plangeri adresate Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ce vor de fapt Agent Green si de-clic.ro?

Sa forteze Ministerul Apelor si Padurilor sa dezvolte ceva ce nu exista? Sa cheltuie bani publici pentru a dezvolta un produs informatic, www.inspectorulpadurii.ro, care nu este proprietatea institutiei?

Sa oblige Ministerul Apelor si Padurilor, prin presiune publica, sa faca o ILEGALITATE?

Sa acopere o ilegalitate a Guvernului Ciolos? Sa obtina notorietate prin manipularea oamenilor, prin denigrarea unei institutii publice si prin prezentarea unor false adevaruri?

Sa isi asigure finantari de la populatie, prin prezentarea unor minciuni pe post de adevaruri? Sa faca politica mascata folosind mesaje identice cu cele ale USR?  Sa instige masele la reactie in strada, cot la cot cu USR, mintind oamenii in privinta intentiilor si actiunilor unei institutii a statului roman?

Ce face Ministerul Apelor si Padurilor?

Face deja demersuri pentru a respecta, la punct si virgula, decizia CSAT din iunie 2015, cat si Programul de Guvernare 2017-2020. Adica, va dezvolta legal sistemul infomatic integrat, care ajuta la identificarea taierilor ilegale. Termen de finalizare: decembrie 2018.

Lucreaza, in acest moment, la intocmirea caietului de sarcini pentru organizarea unei licitatii publice pentru achizitia legala a serviciilor de dezvoltare a sistemului electronic integrat in cauza.

Continua si alte demersuri pentru atingerea tintei asumate prin Programul de Guvernare: stoparea taierilor ilegale in Romania.

Din respect pentru cetatenii de buna credinta, care, dezinformati fiind, au semnat petitia initiata de Agent Green si site-ul de-clic.ro, va primi vineri, 25 august 2017, petitia si va raspunde la aceasta conform prevederilor legale.

Precizam ca vom sanctiona public si vom intreprinde toate demersurile legale fata de orice tentativa de manipulare a opiniei publice in vederea discreditarii Ministerului Apelor si Padurilor.

Sursa: Ministerul Apelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.