Acasă Stirile zilei Reactia Romsilva la acuzatiile activistilor de mediu ca ar fi distrus Cascada...

Reactia Romsilva la acuzatiile activistilor de mediu ca ar fi distrus Cascada Bigăr cu păstravaria din zonă

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Romsilva a respins acuzatiile conform carora prabusirea cascadei Bigar ar fi fost provocata de captarea apei de catre pastravaria Valea Minis. Regia Nationala a Padurilor a transmis ca nu s-au efectuat lucrari suplimentare de 33 de ani, astfel ca ar fi imposibil sa fie aceasta cauza.

„Romsilva respinge cu fermitate informatiile false referitoare la prabusirea Cascadei Bigar, lansate in spatiul public de un ghid turistic si „activist de mediu”.

Acesta a lansat informatia FALSA ca prabusirea cascadei Bigar ar fi fost provocata de captarea apei de catre pastravaria Valea Minis.

Pastravaria Valea Minis a fost construita in perioada 1986-1988, inclusiv o lucrare de captare pe izvorul Bigar, iar in ultimii 33 de ani NU s-a mai efectuat nicio lucrare suplimentara, deci NU aceasta este cauza prabusirii cascadei.

Asa cum am precizat anterior, cascada Bigar s-a prabusit din cauze naturale, sub propria greutate, in urma acumularii in timp a travertinului si a muschiului”, a transmis Romsilva.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a anuntat luni, 7 iunie, pe pagina de Facebook a institutiei ca, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul National Cheile Nerei – Beusnit, Cascada Bigar s-a prabusit din cauze naturale.

Un ghid de turism a afirmat, luni seara, ca Cascada Bigar s-a prabusit dupa ce apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviata pentru o pastravarie.

„Travertinul, roca din care este formata acea cascada, este un calcar care se depune constant odata cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviata pentru o pastravarie, astfel ca roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a declarat, luni seara, la Deutsche Welle, ghidul de turism Mircea Jumanca si activist pentru protectia mediului.