Acasă Stirile zilei O tanara de doar 28 de ani a murit pe loc dupa...

O tanara de doar 28 de ani a murit pe loc dupa ce a scos capul pe geamul trenului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O tânără de 28 de ani din Marea Britanie, care și-a scos capul pe fereastra unui tren de mare viteză, s-a lovit de o ramură de copac și a murit.

Bethan Roper se întorcea acasă, în Țara Galilor de Sud, la data de 1 decembrie 2018, după o zi petrecută la cumpărături alături de prietenii din Bath, Somerset, potrivit The Sun.

Deși în vagoanele trenului în care s-a urcat erau montate panouri de avertizare prin intermediul cărora li se transmitea călătorilor să nu se aplece pe ferestre în timpul deplasării, femeia nu a ținut cont de acestea.

Tânăra a fost rănită mortal, la doar câteva minute după ce trenul a părăsit staţia Bath. Ea s-a lovit cu capul de o ramură de frasin crescută pe un teren adiacent liniei de cale ferată. În momentul producerii tragediei, trenul se deplasa cu viteza de 120 km/h.

Medicii legiști au constatat că Bethan Roper a murit din cauza rănilor extrem de grave suferite în zona capului.

Testele de toxicologie au arătat că tânăra se afla în stare avansată de ebrietate, având o alcoolemie în sânge de 142 mg în 100 ml de sânge.

Conform autorităților britanice, arborele fusese supus unor inspecţii în 2009 şi 2012. Copacul crescuse pe terasament cu până la cinci metri în direcţia liniei de cale ferată, fiind ulterior colonizat de două tipuri de ciuperci de dezintegrare a lemnului. Una dintre ramurile afectate de coroziune era desprinsă de arbore, căzută în apropiere de linia de cale ferată.

Anchetatorii susțin că tragedia ar fi putut fi evitată, dacă ar fi fost efectuate alte inspecţii de specialitate în zona respectivă.

În urmă cu câteva zile a fost formulată o concluzie oficială în cazul morţii tinerei, ca urmare a unei anchete care a durat peste doi ani.

“Bethan a murit ca urmare a unui incident la bordul trenului cu destinaţia Bath- Bristol Temple Meads, în data de 1 decembrie 2018. Bethan s-a urcat în tren sub influenţa alcoolului. În ciuda semnului de avertizare s-a aplecat peste fereastra din dreptul uşii în timp ce trenul se deplasa. A fost lovită de ramura unui copac, suferind o rană fatală la cap”, au anunțat autoritățile britanice.