Acasă Stirile zilei Reacția premierului Florin Cîțu, după o nouă tragedie în spitale

Reacția premierului Florin Cîțu, după o nouă tragedie în spitale

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi pacienti cu COVID-19 au murit carbonizati si o infirmiera a suferit arsuri in urma unui incendiu ibucnit joi dimineata, la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti. In urma incendiului izbucnit, joi, la Sectia de boli infectioase a spitalului din Ploiesti, Florin Citu a spus ca a cerut de fiecare data ca spitalele sa fie pregatite pentru valul 4, sa existe avizele necesare, instalatiile de oxigen sa fie controlate.

Dupa incendiul care s-a produs, joi, la Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Ploiesti, premierul Florin Citu subliniaza ca joi dimineata a fost in permanenta legatura cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, transmite News.ro.

„Din pacate, astazi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, la o sectie suport Covid-19. Doi pacienti au murit, iar o infirmiera a suferit arsuri. Transmit condoleante familiilor celor doi pacienti. Infirmiera este transferata la Spitalul Floreasca, unde va fi tratata. A fost activat planul rosu, am fost in permanenta legatura cu secretarul de stat Raed Arafat si cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, pentru a ma asigura ca avem locuri pentru pacienti, 15 dintre ei au fost transferati. Vom vedea care este cauza incendiului, o ancheta a inceput”, a transmis prim-ministrul.

„Am cerut de fiecare data ca spitalele sa fie pregatite pentru valul 4, sa existe avizele necesare, instalatiile de oxigen sa fie controlate. Ne confruntam cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 si toti cei implicati trebuie sa se asigure ca sunt luate toate masurile pentru siguranta pacientilor! Si repet: singura solutie prin care putem lua presiunea de pe spitale este sa ne vaccinam in continuare”, conchide Citu.