Acasă Politic Reactia Bisericii Orotodoxe Romane dupa aparitia „icoanelor” cu Victor Ponta si Arsenie...

Reactia Bisericii Orotodoxe Romane dupa aparitia „icoanelor” cu Victor Ponta si Arsenie Boca!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biserica Ortodoxa Romana a reactionat dupa folosirea chipului parintelui Arsenie Boca in campania lui Victor Ponta si precizeaza ca nu a fost vorba despre iconite, ci despre fotografii, care nu se sfintesc.

„Este o initiativa exagerata de campanie electorala, probabil a unor membri sau simpatizanti de partid, care nu a avut binecuvantarea sau acordul Bisericii. De altfel, nu este vorba despre o icoana, ci de o fotografie cu chipul parintelui Arsenie Boca. Astfel de fotografii nu se sfintesc”, a declarat joi purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

In acelasi context, Patriarhia tine sa reaminteasca apelul Bisericii catre partidele si oamenii politici „de a nu folosi insemne bisericesti sau imagini cu reprezentanti ai Bisericii, in scopuri electorale”, a mai spus Stoica.

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a solicitat, miercuri, Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) sa se delimiteze de practica PSD de a distribui iconite cu imaginea parintelui Arsenie Boca inscriptionate pe verso cu numele lui Victor Ponta si sigla PSD, solicitandu-i si premierului sa inceteze aceasta practica de campanie.

„Am in mana portretul sfantului parinte Arsenie Boca, o figura draga romanilor, o figura catre care se indeamna zilnic rugaciunile si evlavia tuturor credinciosilor romani. Motivul pentru care v-o arat intr-o conferinta de presa in campanie electorala este acesta, pe spatele fotografiei este postat numele lui Victor Ponta si al PSD. Acest gest de a folosi imaginea unui sfant in campanie electorala pentru Victor Ponta, un personaj politic care incalca toate cele sfinte in fiecare zi, inseamna depasirea oricarei limite de decenta si de bun simt, de respect fata de romani, de catre candidatul Victor Ponta”, a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa.

El a prezentat iconita cu Arsenie Boca, avand pe spate aplicata o hartie tiparita cu textul:

„Icoana Parintele Arsenie Boca, Binecuvantarea casei. Aceasta icoana cu sfantul parinte Arsenie Boca este facuta, spre folosul si binecuvantarea tuturor celor care au nevoie de ajutor si tamaduire pentru sanatate si mantuire. Sfintit, PSD Victor Ponta Presedinte”.

„Ii cer primului ministru Victor Ponta sa dea ordin armatelor sale de politruci sa inceteze folosirea bisericii in campanie electorala. Cer, de asemenea, Bisericii Ortodoxe Romane sa se delimiteze de gesturile lui Victor Ponta, care nu are niciun scrupul in a folosi sentimente, credinte, simboluri ale romanilor, pentru scopurile sale politice. Nu exagerez cu nimic daca spun dupa acest gest pe care l-a facut Ponta de a folosi imaginea parintelui Arsenie Boca inscriptionata pe spate cu numele sau si al PSD, nu exagerez cu nimic daca spun ca domnul Ponta, in cazul in care nu se opreste, se dovedeste o adevarata satana a politicii romanesti”, a sustinut Predoiu.

El a sustinut ca iconitele cu Arsenie Boca au fost distribuite in Bucuresti de militanti ai PSD.

Sursa: mediafax.ro