Consumi bere fara alcool? Iata beneficiile uimitoare pe care ti le ofera aceasta bautura! – Cap Limpede

Consumi bere fara alcool? Iata beneficiile uimitoare pe care ti le ofera aceasta bautura!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

O bere fara alcool? Nimic interesant pentru unii, mai degraba o apa chioara. Cercetatorii germani au descoperit intr-un studiu recent ca berea fara alcool reprezinta un remediu in caz de infectii respiratorii.

Cercetarea desfasurata in cursul acestuia an, pe parcursul a 15 saptamani a evidentiat ca polifenolii care se regasesc in mod natural in berea fara alcool au proprietati antioxidante si antiinflamatorii, care pot reduce incidenta bolilor tractului respirator superior.

De asemenea, lucrare a relevat faptul ca acesti polifenoli pot imbunatati recuperarea celulelor musculare cardiace dupa un efort intensiv si prelungit, noteaza adevarul.ro. Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi si persoanele care depun un efort fizic sustinut, deoarece in urma unei activitati intense si prelungite pot rezulta cresteri ale biomarkerilor care semnaleaza o activitate inflamatorie, disfunctii ale sistemului imunitar, cat si un nivel ridicat de risc in ceea ce priveste infectiile, in special cele ale tractului respirator superior.

In cadrul studiului, pentru testarea infectiilor tractului respirator superior au fost inclusi 277 de alergatori la maraton, avand o stare buna de sanatate, cu varsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza cresterii biomarkerilor reprezentand activitatea imflamatorie au fost analizati 102 barbati, participanti la maratoane, cu aceeasi varsta medie.

Loading...

Studiul a fost realizat de catre Johanes Scherr, profesor la Departamentul de Preventie si Medicina Sportiva a Universitatii Tehnice din Munich, Germania.

Sursa: sanatate.bzi.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close